Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гондоли ще ни разхождат по Гребния канал

Две драконови лодки ще плуват тази година по Гребния канал в Пловдив. Атрактивните плавателни съдове вече са поръчани за изработка в Полша и ще бъдат доставени до пролетта, съобщи зам-кмета по спорта Георги Титюков.

Двете лодки струват 23 хиляди лева с греблата  и разходите за транспорт. Лодките са с плоско дъно, места за 10 гребци, кормчия и барабанчик.

Очаква се голям интерес към новите плавателни съоръжения, но този етап още е рано да се говори в конкретика за тарифата, по която ще могат да се отдават под наем на желаещите за разходки с лодки.

Дали може да се стигне до изграждането на Втори гребен канал в Пловдив трябва да стане ясно след приключването на съдебните дела, които се водят от природозащитни организации. Делото на последна инстанция, във Върховния административен съд, е насрочено за 17 февруари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 04.07.24 в 13:55

Депутат от ДПС в областта се отрече от вота си "за" кабинет на ГЕРБ

Депутатът от ДПС от Пловдив-област Ердуан Мехмед поиска вчерашния му вот ЗА кабинета на ГЕРБ да бъде зачетен като отрицателен. В писмо до председателя на парламента Рая Назарян той пише, че изричната му воля е била да гласува „Против“ правителството на Росен Желязков и затова настоява техническият отдел на Народното събрание да отрази промяната в..

публикувано на 04.07.24 в 13:42

До 30 пожара дневно пламват в Пловдив и региона

Сигнал за опасен пожар в склад в района на кв. Кючук Париж вдигна по тревога няколко екипа пловдивски огнеборци. Огънят е лумнал предиобед.  На мястото бързо са се отзовали пожарникари от Втора и Четвърта служба, чиято навременна реакция е предотвратила разрастването на огъня и ограничила щетите.  Същевременно, пламнали сухи треви и отпадъци в..

обновено на 04.07.24 в 12:50

Предлагат 21 зрелостници от Пловдив за национална диплома

От Регионалното управление на образованието - Пловдив изпратиха до МОН номинациите за "Национална диплома". "За присъждане на почетното отличие на Министерството на образованието и науката от Регионалното управление на образованието предлагаме 21 ученици, отговарящи на условията от Наредбата за приобщаващото образование.", съобщи Иванка Киркова, началник..

публикувано на 04.07.24 в 11:50

Интернет педофил арестуваха в Пазарджик

Служители на дирекция "Киберпрестъпност" към ГДБОП задържаха мъж от Пазарджик, който, представяйки се под фалшива самоличност в интернет, е принуждавал деца между 9 и 11 години да участват в порнографски снимки. Върху жертвите му е бил упражняван психологически натиск, като те са били заплашвани. В началото всичко е тръгвало по познатата схема -..

публикувано на 04.07.24 в 11:47