Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян блъсна колата си в дърво, пострадаха двама

| обновено на 12.02.17 в 14:22

Трима души, сред които и дете, пострадаха при 2 катастрофи в региона, съобщиха от полицията.

Пиян младеж предизвика катастрофа в село Катуница вчера. На кръстовище в селото лек автомобил „БМВ“ се движил с несъобразена скорост, излязъл извън пътя и се блъснал в дърво. Медицинска помощ е оказана на 20-годишен пловдивчанин, който управлявал колата, и 16-годишния му спътник, но след това двамата са освободени за домашно лечение. 

При проверка с дрегер полицаите установили, че шофьорът е употребил алкохол – 1.68 промила. Младият мъж е задържан за едно денонощие в РУ – Асеновград. Образувано е бързо производство. 

Дете пострада при пътен инцидент в Стамболийски. На кръстовище между ул. „Георги Бенковски“ и ул. „Найден Геров“ лек автомобил „Тойота“, управляван от 41-годишен от село Йоаким Груево, ударил странично лек автомобил „Пежо“ с 40-годишен водач от града. 

В болница за прегледи е откарано 8-годишно момиченце, което пътувало във втората кола, и по-късно е освободено за домашно лечение. Алкохолните проби на шофьорите са отрицателни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама кандидати за кмет на Панагюрище

Двама са регистрираните кандидати за кмет на Панагюрище, съобщават от общинската избирателна комисия. Извънредните частични местни избори ще се проведат на 23 юни, след като Върховният административен съд касира избора за кмет през ноември миналата година. На 23-ти юни  в битката за кметския пост отново един срещу друг ще застанат кандидатът на ГЕРБ..

публикувано на 25.05.24 в 10:17

Увеличават заплатите в УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив увеличава заплатите на своите служители със задна дата от 1 април, съобщават от лечебното заведение. Това стана чрез анекс към Колективния трудов договор.  Увеличението на брутните заплати ще бъде средно с 13%, в зависимост от категорията персонал.   След промените, основните заплати на лекарите със специалност..

публикувано на 25.05.24 в 09:57

Няма опасност за живота на френския алпинист

Към момента няма опасност за живота на 39-годишният френски гражданин, който пострада при падане в района на Седемте рилски езера вчера. Това каза доц. д-р Кирил Атлиев, началникът на Спешното отделение към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където пострадалият бе настанен.  На мъжа е извършена операция в неврохирургичната клиника заради травмите на..

публикувано на 25.05.24 в 09:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който гражданите с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес.  При подаване на едно заявление избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

"Книги за смет" в Пловдив

В Пловдив на пл. „Централен” до Военния клуб ще се проведе кампанията „Книги за смет”.   Регламентът за участие в кампанията тази година е различен. Всеки, който предаде един килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци, получава в замяна една книга по избор. Участващите ще могат да получат само по едно издание.  Тъй като в инициативата се..

публикувано на 25.05.24 в 08:19