Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха (умерено) оставката на Николина Джамбова като шеф на "Пътна полиция"



ДБГ – Пловдив иска отстраняването на началника на сектор „Пътна Полиция“ към областната дирекция на МВР – Николина Джамбова.  Основна причина за крайната мярка е лошото администриране, довело до пълен хаос в обслужваето на гражданите при регистрацията на автомобили и цялостно затрудненият достъп до задължителните процедури, изисквани от КАТ, заяви общинският лидер на ДБГ в район „Западен“ Атанас Бояджиев. 

На изрично зададения въпрос той потвърди, че това е становището на градската  организация на партията на Меглена Кунева в Пловдив. Началникът на сектор „Пътна полиция“ е пряко отговорен за напрегната ситуация, и затова е необходимо неговото незабавно отстраняване,  каза Атанас Бояджиев, като добави, че партията ще настоява за това и пред служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. 

Лошото ръководство и слаб контрол над подчинените води до катастрофален ръст от 64% отхвърлени от съда наказателни постановления, изготвени от автоконтрольорите, изтъкна Атанас Бояджиев. Причина за това е ниската им степен на образование, а в някои случаи – дори слабата грамотност, заради което  актовете им падат в съда, обясни той. 

Затова партията ще инициира законови промени, които да въведат задължително юридическо образование за служителите на „Пътна полиция“,  чийто заключения често решават  дори и човешки съдби, добави лидерът  на ДБГ за район  „Западен“. 

След кратко обмисляне на казаното от техния колега, градското ръководство на ДБГ - Пловдив засега се дистанцира от него, с обяснението, че това е гражданска позиция на Атанас Бояджиев, а не становище на партията.  

Въпреки това, изнесените факти ще бъдат обсъдени и   партията ще вземе решение по този проблем,  заяви от името на градското ръководство  районният лидер на ДБГ в район "Тракия" Светлозар Чичиков. 

От ОДП – Пловдив засега  се въздържат от  коментар. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Войнягово и Ново Железаре избират нови кметове

Частични избори за кмет се провеждат днес в село Войнягово, община Карлово, и в село Ново Железаре, община Хисаря. До предсрочния вот във Войнягово се стигна, тъй като досегашният кмет Тодор Танковски беше осъден за кражба. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип „камина“ от пенсионерския клуб в селото.  В момента..

обновено на 20.10.24 в 08:27

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата

По повод Световния ден за борба с остеопорозата 20-ти октомври четири общини в Пазарджишка област организираха измервания на костната плътност. Кампанията в Белово, Ракитово, Велинград и Пещера започна в началото на октомври и е по инициатива на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и асоциация „Жени без остеопороза“.  Измерена е костната..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Пловдивски медици станаха „Лекар на годината“

Проф. Мария Токмакова спечели наградата „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на официалната церемония в Националния исторически музей.  Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор на Медицинския университет.  За дългогодишния си принос в медицината бе отличена..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Майката на убития Митко от Цалапица с последен опит за обрат на процеса

Близките, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица отново се събраха на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив тази вечер.   Той е  под надслов „Справедливост за Митко“.  Тяхното основно искане е незабавна промяна на обвиненията към двамата братя Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество в убийството...

обновено на 19.10.24 в 19:17