Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Тракия" преасфалтират улици, ще строят паркинги и детски площадки

| обновено на 09.03.17 в 16:48
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

750 000 лева е бюджетът на Тракия за 2017 година. Днес кметът на Пловдив Иван Тотев и Костадин Димитров, кмет на района започнаха изпълнението на инвестиционната програма от микрорайон А 9 с преасфалтирането на ул. „Светослав Тертер“. 

Следват улиците “Българка“ и „Йоан Кукузел“ до блок 11 и 12. Има средства за паркинга до ул. „проф. Цветан Лазаров“ до стадион Локомотив, защото парк Лаута през тази година вече е много посещаван.

Следват проектиране на нов многоетажен паркинг в район А 8, както и нова улица, която да свързва районите Източен и Тракия, защото там трудно се осъществавя връзката.

От сега е ясно, че от общата сума специално са отделени 130 000 лева за изграждане на две детски площадки. Едната е в парк „Ротари“ до СУ „Свети Седмочисленици“, където ще е двузонова площадка, другата е до блок 106, където има необходимост, защото старите катерушки са счупени и премахнати от администрацията.

192 000 лева ще дойдат от събирането на таксите от гаражните клетки в Тракия, уточни Костадин Димитров и обясни, че са преизпълнили плана с 38 000 лева. Голяма община финансира с 20 000 лева асфалтирането на улиците.  Паралелно 400 000 лева  идват от бюджета на града за годината, с което по думите на Димитров бюджетът на района става забележителен.

През 2016 г. бюджетът на Тракия е бил 400 000 лева, припомниха от администрацията.

Инвеститорите продължават да стоят нови жилищни комплекси в Тракия, има растеж на инвестициите, защото има търсене, отчете още Димитров.

Кметът Иван Тотев обясни, че през тази година общината ще работи усилено по проекти за многоетажни паркинги в Западен, Централен и Тракия. 50 000 лева са отпуснати за многоетажен паркинг до блок 14, където общината е спряла още миналата година продажбата на земята там.

Община Пловдив  спира продажбата на общински имоти в Тракия, обяви Тотев. Последно на миналата сесия са минали две сделки за индустриални парцели.  Целта е премерено да вървят инвестициите в района. 

След 10 години може Пловдив да има други специални нужди за бъдещо предназначение, обясни Тотев. По думите му  няма мораториум на имоти, но за 2017 няма да има други продажби. Инвеститорският интерес се увеличава, тази година има 350 000 лева повече от сделки в сравнение с миналата година, която беше рекордна, обобщи кметът.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Войнягово и Ново Железаре избират нови кметове

Частични избори за кмет се провеждат днес в село Войнягово, община Карлово, и в село Ново Железаре, община Хисаря. До предсрочния вот във Войнягово се стигна, тъй като досегашният кмет Тодор Танковски беше осъден за кражба. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип „камина“ от пенсионерския клуб в селото.  В момента..

обновено на 20.10.24 в 08:27

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата

По повод Световния ден за борба с остеопорозата 20-ти октомври четири общини в Пазарджишка област организираха измервания на костната плътност. Кампанията в Белово, Ракитово, Велинград и Пещера започна в началото на октомври и е по инициатива на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и асоциация „Жени без остеопороза“.  Измерена е костната..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Пловдивски медици станаха „Лекар на годината“

Проф. Мария Токмакова спечели наградата „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на официалната церемония в Националния исторически музей.  Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор на Медицинския университет.  За дългогодишния си принос в медицината бе отличена..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Майката на убития Митко от Цалапица с последен опит за обрат на процеса

Близките, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица отново се събраха на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив тази вечер.   Той е  под надслов „Справедливост за Митко“.  Тяхното основно искане е незабавна промяна на обвиненията към двамата братя Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество в убийството...

обновено на 19.10.24 в 19:17