Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За съжаление дебатът с храните е на псевдопатриотична вълна

Коментар на изданието Политико свърза казуса за различния състав на храните от една и съща марка в Източна и Западна Европа с дискутирания от евролидерите съюз на различни скорости. 

Историята с храните обаче се преекспонира, смята експертът по публични комуникации Любомир Аламанов. Според него имаме връщане към казус отпреди няколко години, без да има значима причина за това.

Експертът разказа, че още през 2011 г. излиза проучване на словашкия изследовател Милош Лауко, който твърдеше, че има страшни проблеми със състава на храните и даде поредица от пресконференции.

Но след време стана ясно, че изследването е проведено след негови лични проби на храни и напитки, закупени от магазини от цяла Европа и няма представителност, както и става дума за лични предпочитания, а не за реални проблеми.

Сега у нас става дума за псевдопатриотична вълна, и по този начин ни връщат 40 години назад, каза още Аламанов. По думите му ние българите така и не осъзнахме какво е това демокрацията и как тя действа. 

С този пример за второ качество на храните у нас се получава поле за изява на политически лидери, които в предизборно време дават обещания, които са напълно неизпълними, заключи Аламанов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Румен Драганов

Пловдив е изключително впечатляващ за чуждите туристи

Какъв летен туристически сезон изпращаме и колко гости от България и чужбина посрещнахме? Питаме в програма "Ден след ден" - проф.  Румен Драганов  от Института за анализи и оценки в туризма.  В Световния ден на туризма, 27 септември,  Драганов подчерта, че изпращаме много добър сезон, може би най-добрият сезон за последните няколко години...

публикувано на 27.09.24 в 14:48

България трябва активно да влияе на общественото съзнание в РСМ

Скопие създаваше псевдопроблеми негативен отенък, които да отвличат вниманието от истинските проблеми пред членството в ЕС. Тъкъв беше и измисленият проблем с непоставянето на знамето им при неофициалната среща на президентните на двете страни. Целта на този маньовър беше да се покаже, че България е страната, която саботира диалога и пречи на..

публикувано на 27.09.24 в 10:42

20 на сто по-малка и по-скъпа гроздова реколта в Пловдивско

"Това беше изключителна от гледна точка на предизвикателствата година. В нашия край, слава на Бога, нямаше градушки и други природни бедствия, но пък за сметка на това горещините бяха страшни".  Такава равносметка прави Георги Джингаров, лозар и винопроизводител от Брестовица. По думите му, ако нашите предци са наричали част от дните през юли..

публикувано на 27.09.24 в 10:19

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33