Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха Община Пловдив за принос в съхраняването на българското ДНК

Община Пловдив получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Той беше връчен на кмета инж. Иван Тотев от председателя на Движение национална кауза (ДНК) Андрей Арнаудов заради постигнатите резултати от дейността на общинската програма за финансиране на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

„През последните 5 години Община Пловдив води целенасочена политика по отношение на хората с репродуктивно проблеми. Радвам се, че това се вижда и оценя от организации като ДНК, които са се ангажирали с решаване на подобни проблеми“, заяви кметът Иван Тотев по време на срещата. Той не пропусна да отбележи, че всяка година се увеличават средствата, които администрацията предоставя за предварителни изследвания на двойките.

 „Благодарение на финансирането от Община Пловдив постигнатите резултати от общинската програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са впечатляващи“, сподели Андрей Арнаудов.

През 2012 г. е приет Правилник за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, жители на общината и оттогава всяка година се заделят средства с решение на Общинския съвет за финансово подпомагане на семейства с подобни проблеми.

В момента Движение национална кауза организира кампания „Направи го за България”, подкрепена от Българската православна църква и под патронажа на Патриарх Неофит. В нея може да участва всяка двойка, чието дете е заченато през 2016 година. Бъдещите или настоящи родители се записват, като публикуват във фейсбук страницата на ДНК селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе, с хаштаг #pravimgozabg. За всяка споделена бременност ДНК ще дари средства на Фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Записването за участие в кампанията продължава до 1 май 2017 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Урсула фон дер Лайен идва в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристига довечера в Пловдив.  Визитата е  част от обиколките в страните членки на ЕС, които правят водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия. Срещата с пловдивчани е на Античния театър от 18 часа. В предишните дни Урсула фон дер Лайен посети Испания и Германия.

публикувано на 02.06.24 в 13:32

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи в Пловдив

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите в МВР  в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.   Благотворителният концерт е  на сцената на пл. Стефан Стамболов от  10.00 ч. и ще приключи към 11.30 ч., за да може желаещите да се..

обновено на 02.06.24 в 11:22

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53