Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът Владимир Уручев представя в Пловдив селскостопанската политика на ЕС

Снимка: БГНЕС


Студенти и преподаватели от Аграрен университет - Пловдив ще проведат среща-дискусия с евродепутата Владимир Уручев на тема: 

''Земеделие на бъдещето - тенденции и предизвикателства". 

Целта на срещата е Уручев да ги запознае с основните тенденции в развитието на Общата селскостопанска политика на ЕС и в този контекст да очертае предизвикателствата пред българското земеделие. 

Предвижда се в събитието този следобед да вземат участие и млади фермери, които да споделят своя опит.

Доклади по време на форума ще изнесат: Гергана Кабаиванова, управител на Фондация „LocalFood.bg” - Микробизнеси в сферата на храните – мисията (не)възможна?

Гавраил Гавраилов, докторант в ПУ „П. Хилендарски“ - Социално предприемачество и местни храни – парадоксите в Източни Родопи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Открива се OPERА OPEN

С концерт на прочутото сопрано Аида Гарифулина и оркестъра на Опера Пловдив на Античния театър ще бъде открит фестивалът OPERA Open. Едно от най-очакваните музикални събития в оперния афиш това лято e под диригентството на маестро Диан Чобанов. Специалното издание на OPERА OPEN включва две премиерни продукции с участието на световноизвестни..

публикувано на 25.06.24 в 08:32

Разследват има ли виновни за смъртта на британеца в болница

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство по повод смъртта на британския гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив . След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност – съобщават от държавното обвинение. Разследват случай с пациент, починал след..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Нов опит за довършване на Зоологическата градина в Пловдив

Софийската фирма ще работи по техническото задание за довършването на пловдивската зоологическа градина, ако няма обжалване на обществената поръчка от друг кандидат пред Комисията за защита на конкуренцията. Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов вече е подписал решението на комисията, класирала на първо място фирма „Екотийм“..

публикувано на 24.06.24 в 14:37

24 часови дежурства срещу палене на боклуци разпореди община Пловдив

24 часови съвместни дежурства срещу пожари и незаконното палене на отпадъци стартират в Пловдив.  Това стана ясно след оперативка в Община Пловдив, в която се включиха представители на „Пожарната“, районните кметства, Общинска охрана, Пловдивски общински инспекторат, "Чистота“ и „Градини и паркове“. В интервю за Радио Пловдив ресорният..

публикувано на 24.06.24 в 14:25

Започва делото за убийството от ревност в с. Болярци

След продължило една година разследване, пловдивската прокуратура предаде на съд извършителя на жестокото убийство в с. Болярци.  На 19 юни миналата година при яростен скандал 20-годишният Стойчо Асенов закла с нож втория мъж на напусналата го доскоро негова жена. На съд отива и негов съсед, който при сбиването между двете ромски фамилии е ранил..

публикувано на 24.06.24 в 14:18