Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотев и Инчев откриха обновена улица, инспектираха строежа на детска градина

42-метров изцяло обновен  участък от ул. „Борис Шивачев“ в район „Южен“ откриха официално кметът на района Борислав Инчев и пловдивският кмет Иван Тотев.

В ремонта са вложени 60 хиляди лева, с които на практика е изградена нова улица, посочи Борислав Инчев. Той обясни, че по план това продължение на ул. „Борис Шивачев“ трябва да се свърже с продължението на ул. „Македония“, но това ще стане след отчуждаването на терен от близо 120 квадратни метра. 

За целта е необходимо решение на Общинския съвет и включване на терена в годишната програма на общината за отчуждаване, уточни районният кмет. 

Снимка

10 години е гаранцията, която строителят дава на обновения участък на ул. „Борис Шивачев“, каза Борислав Инчев и обясни, че на улицата е поставена трошено-каменна настилка с уплътняване, изградени са шест дъждоприемни шахти, монтирани са три стълба за улично осветление, оформени са 9 места да паркиране, обособена е зона за безопасност с анти паркинг колчета и са оформени тротоари на две нива. 

Първата копка за ремонта направихме на 20 март, сега вече откриваме напълно ремонтираната улица, посочи още Борислав Инчев.

Снимка

Заедно с кмета на града Иван Тотев той инспектира и строежа на новото крило на детска градина „Ралица“ в квартал „Коматево“. Двуетажната сграда трябва да бъде завършена през септември и там да се настанят 100 деца – две групи за детска градина и две яслени групи. 

Ще има топла връзка между двете крила, а 71-но деца, които сега са настанени в дървени бараки тип „Пионер“ от 72-ра година, ще бъдат разположени в модерното крило, съобщи Борислав Инчев. Той обясни, че на новото крило ще бъдат монтирани слънчеви панели, които ще осигуряват топлата вода в градината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

2г. и 4 месеца затвор за мъжа, отлякъл жена в Смолян

Две години и четири месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим, е наказанието на 46-годишния Алекси Балтаджиев от Карнобат, който отвлече със съпругата си жена в Смолян. Днес обвиненият в покушението на 45-годишна смолянчанка подписа споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри. Наказанието за престъплението е две години, но към..

публикувано на 27.06.24 в 13:51

66-годишен мъж е в ареста по подозрение, че е отровил куче

На два сигнала за проявена жестокост към животни са реагирали служителите на полицията в Пловдив.  В Първо районно управление постъпила жалба от стопанин, който открил отровено домашното си куче в двор в квартал „Беломорски“. Като заподозрян за умишлено причинената смърт на животното бил задържан 66-годишен пловдивчанин. Другият сигнал е в..

публикувано на 27.06.24 в 12:18

Катастрофа затапи изхода на Пещерско шосе

Катастрофа затруднява движението на изхода на Пещерско шосе. Сигналът е получен след 8 ч. тази сутрин.  Според предварителната информация лек автомобил "Мерцедес" предприел ляв заовой и отнел предимството на мотоциклет "Хонда", чийто 33-годишен водач е откаран в болница за прегледи.  Той и 58-годишният шофьор на колата са изпробвани за употреба..

обновено на 27.06.24 в 10:32

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Днес текат..

обновено на 27.06.24 в 10:07

Медицината отново най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

публикувано на 27.06.24 в 09:35