Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителят има най- светлата мисия - да служи на бъдещето

| обновено на 24.05.17 в 16:52

Честит празник на Илко Василев – преподавател по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“, чийто ученици миналата година го определиха като „най- обичания, сред най- обичаните“. Според него това е най- българският празник.

На 24-ти май Езиковата гимназия изпраща на абитуриентския бал зрелостниците си. Това е много силен випуск деца, с огромен потенциал, които успяха да се сработят с учителите си. Дано дъждът днес да е знак, че ще им върви по вода. Те имат силата да разтворят криле и да поемат по големия свят, пожела Василев на випуск – 2017-та. 

Да си даскал е чест, каза учителят и припомни надписа в Котел, написан от учител „Помогни ми да те възвися“.  „Това е да си учител. Изпълняваш най- светлата мисия да служиш на бъдещето, а не на настоящето“, добави преподавателят по БЕЛ.

Според него добрият учител също трябва да се учи от учениците си и да вярва, че това, което прави има смисъл и резултатът ще бъде видим след няколко години. Пожелах на моите ученици да сътворят не света, в който искат  да живеят, а  светът на техните деца, каза Илко Василев. 

Той поздрави за дързостта ИК „Жанет-45“ за идеята да издаде "Под игото" на шльокавица и то в навечерието на празника. "Тази провокация ни беше необходима, особено на тези, които хулят, а в същото време пишат СМС за 24-ти май на латиница, каза Василев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Димитрия Стайкова

Вендинг машините обезмислят труда на фармацевта

Проблемите, които възникват заради промените в Закона за лекарствените продукти, които засягат въвеждането на вендинг автомати за отпускане на лекарства са много, а фармацевтите са много притеснени. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на Управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия..

публикувано на 20.09.24 в 11:11

Обмислят директни полети от Близкия Изток до Пампорово

Никой не е наясно как ще се развият следващите зимни сезони. Според мен има цикличност в сезоните между 10-11 г., заради това смятам, че ще имаме добра зима. Тенденциите са много добри. Прогнозата направи в предаването "Точно днес" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков .  Целогодишно развитие на курорта Пампорово е факт, ние..

публикувано на 20.09.24 в 09:27
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24

Българският еврокомисар получава добър ресор

"Имайки предвид, че това беше област в ресора и на последните двама български комисари, това беше най-естественият избор. Обикновено винаги титулярът наследява своя ресор, макар и да има и изключения, а ако се сменя, се търси да се запази същият ресор. Сега се вижда приемственост и не трябва да се търсят знаци в ресора". Това заяви политологът и бивш..

публикувано на 19.09.24 в 12:30