Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да спасим живота на това красиво момиче!

| обновено на 08.06.17 в 09:32

Голям благотворителен концерт тази вечер  в Пловдив събира средства за лечението на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин, страдаща от Сарком на Юинг. 

До преди броени дни Атанаска се лекуваше в клиника в Турция, но  за да продължи адекватното й лечение до края на юни трябва да стигне до клиника във Франция. 

От няколко месеца зад кампанията за събиране на средства застанаха нейни съученици, учители, съграждани, хора от цялата община Девин, както и от Смолян, Асеновград и Пловдив. Инициативен комитет, с подкрепата на общините Смолян, Девин и Пловдив организира поредица от благотворителни  прояви. 

В помощ на Атанаска в Пловдив  тази вечер ще се проведе голям благотворителен концерт с участието на изпълнители на известна музикална компания и други участници, които ще пеят и танцуват напълно безплатно. За него безвъзмездно предоставя залата и помощта си Драматичен театър – Пловдив. 

Концертът ще бъде открит от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков. 

Средствата ще се събират в дарителска урна. 

Инициативите за подкрепа на лечението на Атанаска продължават с голям благотворителен концерт, който е предвиден за 17 юни в Девин. 

За 18-годишната Атанска се събират средства и по банковата сметка на бащата Альоша Тарашев. 

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, Експрес банк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

Откриват фотоизложба за Борис Христов в Дома на културата

Фотоизложба, посветена на 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов, се открива днес от 17.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, фоайе ет.2.  Изложбата е създадена по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив, куратор е известният фотограф, преподавател и организатор на един от..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Преге - предаване за света на книгите, 11 - 17 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 11 .05. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Лев Толстой. Изповед. Ако човек живее, той все в нещо вярва. 138 стр., тв. к., ок. 3А, Кръг, 2024. Константин Петканов. Индже войвода. 272 стр., 4А, Сдр. „Българска история“, 2024. Брижит Жиро. Живей..

публикувано на 13.05.24 в 10:26

Започва фестивал, посветен на Борис Христов

С концерт „Мадригалът – пищност и благородство“ на вокалния ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI с диригент Северин Василев в зала „Съединение“ започва фестивалът, посветен на 110-та годишнина от рождението на Борис Христов.  Инициативата е на Регионалния исторически музей-Пловдив в партньорство с Националния музей “Борис Христов“-София по случай..

публикувано на 13.05.24 в 07:18

"Пойни птици" - новата книга на Владислав Христов

За война в Украйна и за стиховете посветени на нея и птиците, говорим в програма "Точно днес" с поета Владислав Христов . Стихосбирката му " Пойни птици " ще има премиера тази седмица, на 15 май в София, и през юни на "Пловдив чете". Книгата с печата на "Ерго" ще представят Виолета Кунева и доц. д-р Людмила Миндова. С участието на автора Владислав..

публикувано на 13.05.24 в 05:55