Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закана за убийство над спешен лекар и хулиганство откараха в ареста пиян руснак

59 г. руски гражданин, който живее в Хисар, е опитал да нападне лекарка от филиала на Спешна помощ в града. Това съобщиха от ОД на МВР в Пловдив. Той е бил арестуван за 24 часа. Снощи се е обадил на спешния телефон 112 и обяснил, че се нуждае от медицинска помощ. 

На място в неговия апартамент е посетен от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Мъжът в пияно състояние се е заканвал на лекарката, че ще я убие с нож и тя повикала дежурните полицаи, които са оказали помощ. Закана е отправил и към шофьора на линейката, пристигнала на адреса. Няма пострадали след инцидента.

Владимир Захаров е бил агресивен по време на задържането, сочат от полицията. Повдигнато му е обвинение за закана за убийство срещу лекарката и двамата полицаи. Има обвинение и за хулиганство срещу двете служебни лица.

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава бързо производство спрямо руски гражданин за закана за убийство към лекар и полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Бързото производство е спрямо Владимир З., руски гражданин, за закана за убийство и закана срещу орган на властта за причиняване на телесна повреда – престъпления по чл. 144 ал.3 и по чл. 144 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 7 юни 2017 г. Владимир З. , който живее в гр. Хисаря, се обадил на тел.112 и поискал да бъде посетен от лекарски екип от Центъра за Спешна медицинска помощ заради коремни болки.

Медицинският екип го посетил веднага в дома му и го заварил на легло, като искал от него да посочи причината за оплакванията си. В това време Владимир З. започнал да отправя реплики, че ще ги убие, последвало ставане от леглото, като извадил нож от близкия шкаф и го насочил към лекарката. Той отправил към нея закана с думите: „Аз сега ще те убия“. В това време е бил подаден сигнал в дежурната на РУ на МВР-Хисаря, като на място пристигнал полицейски екип, който предотвратил по нататъшна саморазправа. Владимир З. отправил заплахи и спрямо служителите на МВР.

Установено е, че той е бил в нетрезво състояние, пишат от прокуратурата.

Владимир З. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той е с временна адресна регистрация в гр. Хисаря и със статут на чужденец. 

Предстои утре, 9 юни 2017 г., Владимир З. да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор и да бъде привлечен като обвиняем след допълнително съгласуване за правната квалификация с Окръжна прокуратура-Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Серия пожари в Пазарджишко

Пожар избухна  в 2 необитаеми къщи в стрелчанското село Свобода, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Сигналът е получен на телефон 112 към 13 50 часа. Огъня гасят пожарникари от Стрелча с 1 автомобил  още 2 екипа от службите в Панагюрище и Пазарджик. Пожарникарите се стремут да локализират огъня, за да не обхване трети необитаем..

публикувано на 23.06.24 в 08:22

Извънредни кметски избори в Панагюрище

В Панагюрище се провеждат извънредни избори за кмет. Двама са претендентите за кметския пост - независимият Желязко Гагов, който бе избран на редовния вот през октомври, и дългогодишният кмет Никола Белишки от ГЕРБ.  До извънредния частичен вот се стигна, след като Върховният административен съд касира предишния изборен резултат заради открити..

публикувано на 23.06.24 в 08:20

Църквата празнува Петдесетница

Християнският празник Петдесетница се отбелязва на осмата неделя след Великден. На Петдесетница се празнува раждането на Христовата църква. На този ден Господ Иисус Христос основава църквата си на земята чрез изпращането на Светия Дух. Празникът на Светия Дух е в понеделника след Петдесетница.

публикувано на 23.06.24 в 08:17

Ден на отворени врати в Роженската обсерватория

Хиляди посетители пристигнаха на Рожен днес в Деня на отворените врати на Националната астрономическа обсерватория. По традиция вратите на обсерваторията се отварят на Петдесетница, когато е храмовият празник на параклиса „Света Троица“, намиращ се до входа на кулата с двуметровия телескоп.  В параклиса бе отслужен водосвет и даден курбан за..

публикувано на 23.06.24 в 08:15

Авто ретро поход Ромбус 2024 финишира в Карлово

Карлово ще бъде финална спирка на Авто ретро поход Ромбус 2024.  От 16:00 часа на паркинга на ъгъла на ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Ген. Заимов“ ще пристигнат участниците в проявата.  Тази година в ретро похода Ромбус участват около 40 екипажа с ретро коли и 10 с ретро мотори.

публикувано на 23.06.24 в 08:12