Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданско неподчинение готвят в Шишманци

| обновено на 09.06.17 в 11:00

Жителите на Шишманци се готвят за гражданско неподчинение и ще блокират пътища, ако не бъде изпълнено основното им искане – затваряне на цеха за отпадъци, който се запали на 2 юни, заяви Донка Куманова, която участва в събранието снощи.

Кметът Костадин Иванов също потвърди, че се готвят протести.

Това е последното нещо, което като кмет мога да направя, ако не ни обърнат внимание, коментира Иванов след срещата с участието на представители на местните власти, РДНСК, пожарната, инспекцията по околната среда и водите и здравната инспекция, и представители на фирмата, която стопанисва обхванатото от пламъци помещение за съхранение на хартиени и пластмасови отпадъци.

Костадин Иванов е категоричен, че напрежението в Шишманци няма как да се успокои, тъй като не е станало ясно какви мерки ще се предприемат. Собственикът на площадката също не е присъствал на срещата, но е бил представен от негов адвокат. Огънят на този етап е локализиран, но за пълното му потушаване ще са необходими още четири дни.

Шест пъти сме обгазявани по този начин, много сме измъчени, много сме гневни. И този път отново се опитаха да ни манипулират. Имаше опит за размиване на отговорност. Обещаха ни всичко да бъде наред. Но ние вече не вярваме, защото сме лъгани много пъти. Нищо различно от затварянето на цеха не ни удовлетворява, допълни Донка Куманова.

Интервютата с Донка Куманова и Костадин Иванов можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители.  Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.  Петър се..

публикувано на 29.06.24 в 08:56
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34