Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спомняме голямата актриса на малките роли

Книгата на голямата наша актриса Надя Тодорова "Един живот в пет тетрадки" ще бъде представена тази вечер от 18 часа в читалище "Родолюбие" в Асеновград. 

Специално за премиерата от Прага присга нейната дъщеря Антоанета Теменугова. 

Датата за премиерата на ръкописите на Надя Тодорова в родния Асеновград не е избрана случайно - на 21 юни се навършва една година, откакто си отиде голямата актриса на малките роли, която ни разсмиваше във филмите "Опасен чар", "Дами канят", "Двойникът" и много други.

"Един живот в пет тетрадки" е разходка в миналото на актрисата. Това е историята на нейната кариера, но и историята на града, в който е отраснала.

Утре книгата на голямата актриса на малките роли ще бъде представена и в пловдивския клуб "Петното на Роршах".

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Траяна Панайотова с втора изложба в галерия „Лабиринт“

Изложбата ѝ „Усещане за място“ се открива на 12-ти октомври, от 18 часа.  След впечатляващата ѝ първа самостоятелна изложба, през юни 2021 година, пловдивската публика има шанса, отново, да потъне в деликатните пространства на нейните картини. Траяна Панайотова е родом от Ямбол, завършила е професионална гимназия за приложни изкуства в..

обновено на 08.10.24 в 14:38

Картини съхраняват паметта за ценни сгради в Пловдив

Изложба на картини на пловдивски сгради със статут на културни ценности се открива в НБ „Иван Вазов“. Тя е част от ученически пленер, който целеше да привлече вниманието на гражданите към архитектурното наследство и проблема със загубата на ценни сгради от миналото заради неправилно стопанисване.  Изложбата се състои от 16 картини на младежи от..

публикувано на 08.10.24 в 08:49

Марта Радева представя „Човекът от последния вагон“

Марта Радева представя сборника с разкази „Човекът от последния вагон“ в „Петното на Роршах“. Авторката преподава български език и литература в Нов български университет.  Публикувала е статии в Сега, Култура, Дневник, Литературен вестник, Азбуки, Родна реч, Дар, Страница и др. Нейни разкази и есета са печелили  отличия в национални литературни..

публикувано на 08.10.24 в 08:44
Доц. д-р Младен Влашки

Преге - предаване за света на книгите, 05 - 11 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 0 5 . 10. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Потомството на Чосър. Англоезична поезия XIV –XXI век. 330 стр., тв. к., ок. 6А, Изток-Запад, 2024г. Иван Станков. На два гласа. 112 стр., ок. 3а, Хермес, 2024г...

обновено на 07.10.24 в 11:23

Концерт на Пловдивската опера в Епископската базилика

С камерен концерт, посветен на големия български композитор и диригент Иван Спасов, Държавна опера Пловдив отбелязва 90-та годишнина от рождението му, която се навърши тази година.  Ще бъдат изпълнени 5 композиции на Иван Спасов. Сред тях e сонатa за виончело и пиано. Челист ще бъде концерт-майсторът на пловдивската опера Анет Артинян...

обновено на 07.10.24 в 11:23