Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без тежки поражения в Пловдив след смерча

| обновено на 23.06.17 в 12:28

Нормализира се обстановката в Пловдив след вчерашната буря, дъжд и силен вятър. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на ОП "Паркове и градини" Стоян Алексиев.

И в петъчния ден ще продължи разчистването на падналите дървета и клони. След смерча от вчера има паднала черница в квартал "Столипиново" и още едно дърво на ул. "Железарска", съобщи още Алексиев.

Снимка

По думите му превантивното подкастряне на короните на дърветата помага да няма тежки последствия от бури като вчерашната.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Ново Железаре загина в катастрофа

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е открит мъртъв в канавка край пътя между селата Паничери и Старо Железаре, съобщиха от полицията в Пловдив .  61-годишният мъж е забелязан в безпомощно състояние малко след полунощ и е подаден сигнал на спешния телефон 112. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като медиците..

публикувано на 14.06.24 в 10:47

Педагози и синдикати обсъждат в Пловдив приобщаващото образование

Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е домакин на Национална конференция „Актуални предизвикателства и добри практики в приобщаващото образование“.  Във форума ще участват специалисти и педагози от цялата страна, а сред темите, които ще се разискват са приобщаващо образование в дигиталната ера, образование в мултикултурна среда и приобщаващо..

обновено на 14.06.24 в 10:46

В Пазарджик ще излъчват Европейското на живо в парка

Община Пазарджик организира "Европейско в парка".  От днес до 14 юли, в парк "Стадиона" ще се излъчват на живо футболните мачове от Европейското първенство по футбол. За посетителите ще бъде подсигурен голям екран, с достатъчно места, а за децата е организирано пространство за игри и забавления.  Събитието е част от концепцията на местната власт за..

обновено на 14.06.24 в 10:46

Млад шофьор с мощен джип помете такси в "Тракия"

Поредна тежка катастрофа в Пловдив, причинена от млад шофьор с мощна кола. Това е станало  снощи в район Тракия, в средата на кръстовището между улиците "Димитър Ризов" и "Маестро Г. Атанасов".  Там, след 21 ч.  джип под наем е профучал с висока скорост, отнела предимството на минаващо такси и се е забила в него.  От силния удар таксиметровия..

обновено на 14.06.24 в 07:08

Сметките за ток и парно от днес ще се плащат плащат само по банков път

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията.  Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

обновено на 14.06.24 в 07:08