Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу кмета на Септември блокира пътя за Велинград

| обновено на 16.07.17 в 15:06

Жители на село Варвара, община Септември, блокираха за половин час пътя за Велинград.
Протестът е срещу управлението на кмета на Септември Марин Рачев. 
С плакати "Искаме прозрачност в управлението" около стотина жители на Варвара и Септември настояват за пълна ревизия на досегашното управление на кмета на Септември Марин Рачев. 
Протестиращите погребаха символично недостроената детска площадка във Варвара, след което излязоха на пътя. Николай Баташки от Инициативния комитет: 
По инициатива на хората инцидентно се пресичаше пътя. Поставихме си исканията. Защо обществените поръчки не са изпълнени? Къде са парите? Кой краде? При пресичането на хората се създадоха километрични опашки. На практика при преминаването на пешеходците превозни средства други не можеше да преминават. 
Затварянето на пътя образува дълги колони от автомобили:
Следващите протестни действия ще обмисляме през седмицата какви ще бъдат. Ще продължим, докато бъдем чути. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ВУСИ откри академичната учебна година

Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) посрещна 21-ия си випуск първокурсници. Събитието бе уважено от ръководни представители на университети, от партньорски структури и фирми, от преподаватели, студенти и техни близки. „Добре дошли във ВУСИ – едно от най-динамично развиващите се висши училища в страната“ – каза в академичното си..

публикувано на 05.10.24 в 18:29

Министър Георги Глушков откри фестивала „Щастливи за ръка“

Министър Глушков откри в Пловдив фестивала "Щастливи за ръка". Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна отговорност и ние трябва заедно да насърчаваме, разбираме и приемаме разнообразните таланти, които хората с увреждания носят в нашето общество . С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков..

публикувано на 05.10.24 в 15:33

Ограничават движението заради мача "Ботев" - "Левски"

Ограничават движението заради футболната среща ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София Във връзка с провеждането на футболна среща  между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София на стадион „Христо Ботев“ на 05.10.2024 г. /събота/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с..

публикувано на 05.10.24 в 08:15

Катерачи изкачват сградата на Община Пазаржик

За поредна година се провежда външно изкачване на най-високата сграда в Пазарджик – тази на общината . То ще се състои днес и утре, като състезанията са любителски, но могат да участват и професионалисти.  Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео..

публикувано на 05.10.24 в 08:13

Велинград е домакин на кампанията "Капачки за бъдеще"

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава този уикенд. Днес Велинград е домакин на кампанията , наред с още 8 града в цялата страна. В града на Вела Пеева пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет от 9.30 до 13.30 ч. Следващия уикенд кампанията ще бъде в Пловдив в..

публикувано на 05.10.24 в 08:09