Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По време на пожара в екозавода складовете са били претъпкани с пластмасови боклуци

| обновено на 09.08.17 в 18:14

Наличие на пластмасови опаковки в големи количества и нерегламентирано ползване на сгради и помещения без проекти и разрешения от община Раковски – това са две от нарушенията, открити на територията на екозавода в Шишманци, който горя през месец юли.

Констатациите са направени от девет членната комисия, сформирана от общински служители и експерти от пожарната. Проверени са всички 8 сгради в имота, като нарушенията са в две от тях.  

Едната е масивна, едноетажна, стоманобетонна  с площ от над 4 хиляди квадратни метра. Към момента на пожара е била претъпкана с опаковки от полиетилен. Другата  сграда е едноетажна. Тя не е горяла по, но проверката на работната група е констатирала, че също е пълна с PVC бутилки с обем достигаш до 6-8 м височина.Снимка

За описаните сгради  има съставени актове за установяване на административни нарушения на фирмите ползватели-  „КМД” ЕООД, фирма „Мишовски”ЕООД, фирма „Хосмел” ЕООД, които са нарушили изискванията за безопасност за пожар.

Проверката е констатирала и документални нарушения на фирма "Мишовски" ЕООД, която стопанисва площадката за събиране и  съхранение на отпадъци. Заради липсата на отчетност и поради това, че не е уведимило РИОСВ за възникването на пожара  дружеството е с наложени две глоби от по 4000 лева.

Припомняме, че при пожара в екозавода в Шишманци през юни община Раковски обяви частично бедствено положение, а хората живеещи в близост се оплакваха от силното задимяване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50