Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говоритерят на Колоездчната обиколка получи инсулт

66-ата Международна колоездачна обиколка на България започна с неприятен инцидент. През нощта инсулт получи говорителят на надпреварата Васил Дянков. Той бе откаран в болница и е настанен за лечение, а състезанието ще бъде открито днес от негов колега.

15 отбора, сред които и пловдивският КК "Цар Симеон 1898", стартират днес в 11:30 часа от Паметника на незнайния войн в София в 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. Тази година надпреварата ще премине в 2 части - най-напред през Северна България, а след това и през Южна България, като финалът е в град Пловдив.

Над 120 колоездачи, след които и представители на Азербайджан, Сърбия, Украйна, Беларус, Турция, Унгария, Румъния и Великобритания, се отправят по стръмните планински проходи, като ще преминат през най-красивите места на България.

КК "Цар Симеон 1898" е с капитан Пламен Димов, а в състава са още Иван Ажи, Николай Генов, Адриан Беев, Станислав Киров и Христо Христов. Старши треньор е Петър Павлов, механик Николай Манчев, а спортен директор Светослав Недев.

Снощи рождените си дни съвсем скромно отпразнуваха наставникът Петър Павлов, както и състезателят Иван Ажи, които получиха пожелания са успехи в предстоящата обиколка.

Ето и списъкът с участващите отбори:

1. Synergy Baku Cycling Project (AZE),
2. Dare Viator Partizan (SRB),
3. Kolss Cycling Tour (UKR),
4. Minsk Cycling Tour (BLR),
5. Unieuro Trevigiani-Hemus (BUL),
6. Bulgarian National Team (BUL),
7. Kobanya Cycling Team(HUN),
8. Leadout Aspire (AZE),
9. Nessebar Shockblaze (BUL),
10. Regional Team Drag-Levski (BUL),
11. Steaula (ROU),
12. Tzar Simeon (BUL),
13. Turkish National Team (TUR),
14. Tusnad Drag Cycling Team (ROU),
15. Catford Banks (GBR).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Веселин Празов и Мерт Салим

Локо гостува на Черноморец за Купата на България

Локомотив (Пловдив) гостува днес на Черноморец (Бургас) в 1/16-финал за Купата на България. Двубоят с “акулите” е от 13:30 часа на стадион “Лазур”. Крайният изход се решава в една среща. “Черно-белите” проведоха вчерашното си занимание на помощния терен на “Лаута”, а след това отпътуваха за Бургас. Наказани за срещата са Димитър Илиев и Мартин..

публикувано на 28.10.24 в 08:27
Шампионките се завърнаха в родната зала

ВК Марица се завърна победоносно в зала "Строител"

Шампионките от Марица (Пловдив) се завърнаха по чудесен начин у дома в зала „Строител“ за първия си домакински мач за новия сезон 2024-2025. Маричанки победиха в пловдивското дерби Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 (25:17, 25:16, 26:24) гейма. Двубоят се игра пред препълнената до краен предел зала „Строител“, която близо две десетилетия беше дом на Марица...

публикувано на 26.10.24 в 16:11
Футболистите на Берое ликуват в съблекалнята

Берое наказа Левски с 2:0 на "Герена"

Берое шокира Левски на "Герена".   "Заралии" нанесоха първа домакинска загуба на "сините" през сезона - 0:2. През първото полувреме столичани доминираха, докато гостите разчитаха на контраатаки. Домакините се отчетоха с куп пропуски, а Артур Мота направи две ключови спасявания. Второто полувреме започна с още една добра намеса на вратаря Мота. В..

публикувано на 26.10.24 в 08:08
Ботев - Черно море 1:0

Ботев излъга коравия тим на Черно море с 1:0

Ботев (Пловдив) победи с любимото си 1:0 Черно море в среща от 13 кръг на Първа лига. Герой за "жълто-черните" във втори пореден двубой стана Вини Трибуле. След центриране от корнер, защитата и вратарят Пламен Илиев не успяха да се справят, а Вини Трибуле отблизо засече с глава за 1:0. В 34-ата минута гостите можеха да изравнят, но изстрелът на Росен..

публикувано на 25.10.24 в 18:00
Спартак разби с 4:0 като гост Саяна

Спартак (Пловдив) с 11-та поредна победа

Спартак (Пловдив) постигна 11-ата си поредна победа, след като разби с 4:0 Саяна в Хасково в мач от 14 кръг на Югоизточна Трета лига. Два гола за успеха отбеляза Тодор Тодоров, а по едно попадение добавиха Ариф Ферадов и Васил Стойчев. Така Спартак е втори в класирането с 35  точки,  на 2 зад лидера Черноморец. Трети е Ямбол с 34 точки. В следващия..

публикувано на 25.10.24 в 09:42