Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогом на лятото. Иде дъжд и студ!

Днес от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

По-интензивни ще са те в западните и централните райони на Северна България. 

Има условия за градушки. 

Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. 

Дневните температури в западната половина от страната ще се понижат и ще са около 25-26 градуса. 

Все още,  в югоизточните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево, ще останат засега  високи - до 33-34 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Колите тръгнаха по Модър-Царевец, но работата по него продължава

Движението по новопостроения подлез „Модър-Царевец“ в пловдивския район „Западен“ беше пуснато днес след дългогодишно чакане. Строителството му започна преди три години, след като в началото на януари 2021 година бившият вече кмет Здравко Димитров даде старт на проекта.  Днес обаче проектът беше открит от неговия наследник Костадин Димитров...

публикувано на 07.06.24 в 14:33

Добър 4.32 по БЕЛ - исторически рекорд на матурите в 12 клас

Средният успех по БЕЛ при зрелостниците достигна до добър (4.32), а миналата година бе добър (3.93). На втория зрелостен изпит в отделните профилирани предмети средният брой е 67.18 точки, което съответства на много добър (4.72). Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието проф. Галин Цоков, който оповести резултатите от..

обновено на 07.06.24 в 14:20

Арестуваха дрогиран шофьор на градски автобус в Смолян

Шофьор на автобус от градския транспорт в Смолян е задържан тази сутрин от полицията след положителен тест за наркотици, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Цветан Цанков, цитиран от БТА. 42-годишният смолянчанин изпълнявал тази курс по линия № 4 до квартал "Езерово", когато полицейски патрул го спрял за проверка...

публикувано на 07.06.24 в 11:20

Официално: Общината потвърди, че пускат движението по „Модър-Царевец“ днес

Движението по новопостроения подлез „Модър-Царевец“ в пловдивския район „Западен“ ще бъде пуснато официално в 14 часа днес .  Това съобщиха от Община Пловдив и уточниха, че церемонията по откриването ще се състои на кръстовището на улиците „Колхида“ и „Модър“, от страната на район „Южен“. Очаква се да бъде въведена временна организация на..

обновено на 07.06.24 в 10:06

Фестивал на ароматите и вкусната храна в Брезово

Брезово е домакин на първия по рода си фестивал на ароматите и вкусната храна.  Събитието започва с бизнес форум с участието на земеделски производители на био продукти – плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни деликатеси, маслодайни култури, вино и мед.  Ще бъде представена и марката „Био Брезово“ за най-висок стандарт и гарант..

публикувано на 07.06.24 в 07:06