Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа със загинал затвори за осем часа АМ "Тракия" край Пловдив

Движението и в 2-те посоки вече е възстановено

| обновено на 05.10.17 в 12:53
Снимка: Черно море, архив

Тежка катастрофа с един загинал стана тази нощ в района на 119 км на автомагистрала "Тракия" до Радиново в посока София. 

Част от магистралата край Пловдив остана затворена за осем часа, образуваха се километрични задръствания и в двете посоки, а шофьорите бяха пренасочвани по обходен път през Цалапица.

Сигналът на тел. 112 за преобърнат ТИР, който е разпилял товара си по пътното платно на аутобана, е подаден около 01,20 ч. тази сутрин.

 Влекач с полуремарке, с българска регистрация, се е ударил в колона на мост, при което на място е загинал 45-годишният шофьор на ТИР-а. 

От силния удар кабината на камиона се е деформирала и се е наложило тялото му да бъде извадено с помощта на техника на пожарната.

Превозваният товар – дървени трупи, се е разпилял по пътното платно. Причините за инцидента се изясняват, води се досъдебно производство, съобщиха за РП от полицията.

Минути преди 10.00 часа трафикът бе възстановен напълно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тежък е трафикът район "Южен", чакат се прелезите по "Копривщица"

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на мигранти

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на нелегални мигранти. 30-годишна жена от българо-афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40- годишни, един на 35 и друг на 43 години - това са седемте задържани за трафик на мигранти, съобщи Димитър Костов, наблюдаващ прокурор от..

обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

обновено на 17.06.24 в 17:09

Не анекс, а нова обществена поръчка за "Колежа" поиска Илиян Филипов

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.  Мотивът на управителят на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност. За..

публикувано на 17.06.24 в 17:08

Пияна шофьорка помете четири коли в с. Чепинци

Полицията задържа жена, шофирала след употреба на алкохол и ударила четири автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян. Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци.  32-годишната жена управлявала автомобил „Киа Спортиж“, с който ударила три паркирани автомобила. Вследствие на сблъсъка една от паркираните коли се е сблъскала с..

публикувано на 17.06.24 в 12:55