Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО - Вход свободен

Проектът „Късо кино във Фарго“ представя  два късометражни филма и среща с авторите им.  
Актрисата Яна Титова е режисьор на филма „88 MHz“ който разказва за незрящ театрален и кино журналист, който вижда изкуството със сърцето си, а не с очите.  
Антония Милчева представя лентата „Гинка“.  Тя е на 74, прави шапки, които да отиват на душите на хората. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г. 
КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО представя българската онлайн платформа за късометражно кино NоBlink!. 
“Не мигайте пред българското кино” е тяхното мото, а основната им мисия e да създават и разпространяват видеа, късометражни и пълнометражни филми, променящи живота на хората в положителна посока
„88 MHz" - България -  2017, 39 мин.
Филм за незрящ театрален и кино журналист, който вижда изкуството със сърцето си, а не с очите.
Участват: Йордан Георгиев, Ева Данилова, Ивайло Христов, Стоян Алексиев
Режисьор и сценарист: Яна Титова
Оператор: Мартин Балкански, Адриана Янкулова
Продуцент: Aleksandar Aleksiev , Илхан Текин
Продуцентска компания: NoBlink Studio
С подкрепата на: Народен Театър “ Иван Вазов“, Съюза на артистите в България, НДК, Радио Алма Матер
Яна Tитова е актриса, завършва магистърска степен по режисура в НБУ при проф. Георги Дюлгеров. КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО е показвал нейните филми „Мостът“ (с участието на Едуард Хог), „Солвейг“, селектиран на над 20 фестивала, и „Къщата“.
"ГИНКА" - 2014 г., 13мин.
документален, продукция на НБУ
режисьор: Antonia Milcheva
оператор: Георги Челебиев
музика: Мира Искърова
звук: Ивайло Нацев
Гинка е на 74, прави шапки, които да отиват на душите на хората. Когато я питам: "На колко години е дъщеря ти, колкото мен ли е?“, тя ми отвръща: - „Не, по-голяма е, аз съм на твоята възраст."
Антония Милчева е завършила бакалавърска програма “Кино и телевизия” към Нов български университет, специалност “Режисура” през 2014 г. В момента е студентка в магистърска програма “Филмово и телевизионно изкуство” в НБУ.
Началото е от 19 часа, вход - свободен.
Трейлър на филма ''88 MHz''

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мирела Иванова призьор на Голямата награда "Орфей"

Поетесата Мирела Иванова е тазгодишният носител на Голямата награда „Орфей“ за изключителни достижения в поезията. Церемонията по връчването бе в Малката Базилика на Пловдив на Международния фестивал на поезията „Орфей“. Наградата й бе връчена от заместник-кмета по култура Пламен Панов. Мирела Иванова е родена на 11 май 1962 г. в..

публикувано на 09.05.24 в 20:54

Отново международен фестивал на поезията "Орфей" в Пловдив

Международният фестивал на поезията „Орфей“ стартира в Пловдив в 18 ч. в Малката раннохристиянска базилика. В седмото му издание участват 12 поети от 9 страни, които ще четат на роден език и в превод на български. След рецитала ще се състои церемония по награждаването на тазгодишния призьор с Голямата награда „Орфей“ за изключителни достижения..

обновено на 09.05.24 в 08:19

Живописецът Илия Желев открива изложба в ГХГ - Пловдив

Eдин от най-разпознаваемите български живописци Илия Желев открива изложба в Градската художествена галерия в Деня на Европа - 9 май.  На първия етаж в сградата на Главната той ще покаже 27 произведения в стила, който почитателите му у нас и особено в Германия и Австрия добре познават. Както пише за него немският критик Ралф Ренсман:..

обновено на 09.05.24 в 08:18

Вечер за писателя Агоп Мелконян в читалище "Възраждане"

Вечер, посветена на писателя Агоп Мелконян (1949-2006 г.), ще се проведе тази вечер от 18,30 ч. в читалище „Възраждане“.  Проявата е по повод 75-ата годишнина от неговото рождение. В присъствието на съпругата му Людмила Мелконян ще бъдат представени стихосбирката „Територия, недокосната от позори“ и сборникът „Спомен за света на Агоп Мелконян“...

публикувано на 09.05.24 в 07:41

Атанас Маринчешки събира изгреви и залези в "Сигна"

Самостоятелна изложба живопис показва художникът Атанас Маринчешки в галерия „Сигна“. Това е третата изложба в галерията на автора, който след години работа в полицейските служби, се отдава изцяло на живописта, като изгражда свой стил и почерк на изобразяване. Съдържа 17 маслени платна. Характерни за неговите картини са наличието на..

публикувано на 08.05.24 в 15:24