Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иде студ и сняг, обилни валежи започват още тази нощ

Оранжев код вещае снежни виелици

| обновено на 26.11.17 в 17:20

Пловдив и още 18 области са с обявен  „оранжев“  код за утре, съобщава НИМХ към БАН. 
Предупредителният  код прогнозира проливни дъждове и постепенно застудяване, което ще донесе обилни снеговалежи, първо в планинските райони. 
Влошаването на времето ще започне още тази вечер и утре след обяд валежите  ще са повсеместни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен, а с него ще нахлува студен въздух.  
С понижението на температурите, още преди обяд във високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана, дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. 
През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще продължи да превалява сняг, в югоизточната - дъжд, но валежите ще отслабнат и ще започнат да спират.
Температурите ще са без съществен дневен ход и минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, малко по-високи в югоизточните райони. Максималните ще са от 1 - 3 градуса - на много места в Западна България, до 7 - 13 градуса - в Югоизточна. 
Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще се образува снежна покривка. 
Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, а на 2000 метра - около минус 3 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Риба на фурна е разболяла децата от "Радост"

Има отклонения от нормите при пробите на храната и посудата, взети от  пловдивската детска градина "Радост" заради сигнал със  съмнения за взрив от хранително заболяване през миналата седмица, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните след извършена проверка в градината и фирмата, приготвила храната. 8 от общо 90 изхранени на 30 май деца  са..

публикувано на 06.06.24 в 21:21

Верижна катастрофа задръсти Околовръстното шосе

Верижна катастрофа е станала на Околовръстното шосе край Пловдив, на моста на Марица. Там две коли последователно са се блъснали в камион, уточниха от полицията.  Най-вероятната причина е неспазена дистанция и превишена скорост. Въпреки удара и смачканите автомобили, няма пострадали, произшествието се обработва по административен ред. Образувало се..

обновено на 06.06.24 в 16:13

Над 5200 десетокласници ще се явят на НВО в Пловдив и областта

От Регионалното управление на образованието - Пловдив предоставиха последната информация за изпитите от Национално външно оценяване в края на Х клас, през учебната 2023/2024 г.  Изпитите ще се проведат в 81 училища на територията на област Пловдив. Първият изпит е в понеделник, като ще започне от 11 часа, за да има време залите да се подредят след..

публикувано на 06.06.24 в 15:36

Завършват до часове Модър - Царевец, очаква се утре да пуснат движението

Усилено се работи на кръстовището на улиците "Солунска" и "Царевец" в пловдивския район Западен.  Около 30 работници и над 10 единици строителна техника работят в обедната жега на кръстовището, полагат маркировка и довършват тротоарите, редят плочки и "прибират" кабели под тротоарите. По неофициална информация от фирмата изпълнител утре следобед..

публикувано на 06.06.24 в 15:31

Чешкият посланик се срещна с ученици и студенти от Пловдив

България е доверен и важен приятел и партньор на Чешката Република. А най-важното в аспекта на световните събития и в европейски мащаб е да продължим да бъдем като едно семейство, добри приятели и партньори и в ЕС, и в НАТО. Това заяви посланикът на Чешката Република в България Мирослав Томан на среща в ПУ „Паисий Хилендарски“ със студенти и..

обновено на 06.06.24 в 14:18