Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 60 и 100 литра дъжд на кв.м. се очакват в Южна България

| обновено на 01.12.17 в 16:31

Под ръководството на заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов в ОД МВР - Пазарджик се проведе работно съвещание във връзка с очакваното влошаване на времето. Оранжев код за обилни валежи е в сила за областите Пазарджик и Смолян и жълт за Пловдив


След проведено заседание на Националния щаб за защита при бедствия, заместник-министър Балабанов е определен за ръководител и координатор на дейностите за териториите на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. На съвещанието в Пазарджик, освен директорите на областните дирекции в Пазарджик, Пловдив, Смолян, участие са взели директорът на РДПБЗН - Пазарджик и представители на областната администрация в града. 


На брифинг Стефан Балабанов подчерта, че целта е да се вземат превантивни мерки, а не да се всява паника. Той допълни, че са уведомени кметовете на всички населени места в трите области да осигурят денонощно наблюдение на язовирите, нивата на реките и над свлачищата и срутищата /ако има такива/, както и дежурните екипи на електроразпределителното дружество, а информацията се подава на всеки 4 часа на Централния щаб. 

В тези дейности са ангажирани и автопатрули на полицейските управления, дежурни екипи от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението", областните и общинските администрации, фирмите ангажирани с пътната поддръжка и електроразпределителното дружество. 


Очакваните количества дъжд са между 60 и 100 л/кв.м, добави заместник-министърът. Язовирите на територията на трите области, с малки изключения, са със запълнен капацитет около 30-50%.


Заместник-министър Балабанов призова при необходимост гражданите да подават своевременно информация на телефон 112. До отминаване на лошото време, което се очаква в неделя, ситуираният в ОД МВР - Пазарджик допълнителен център могат да се получават и обобщават сигнали от трите области на телефон 0888 481 353.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес след 17 часа започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без прекъсване. Движението по бул. Христо Ботев няма да бъде спирано по време на..

обновено на 28.06.24 в 15:22

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори по за две седмици

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

публикувано на 28.06.24 в 15:19

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

публикувано на 28.06.24 в 14:07

В ГЕРБ-СДС има някакви колебания дали да състави правителство

В Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предстоящото връчване на мандат за съставяне на правителство на 1 юли на най-голямата политическа сила в парламента - ГЕРБ -СДС: „ Нямам отговор за себе си дали ГЕРБ иска да направи правителство или ще ходи на избори. Желанието на всички нас е да има стабилно правителство, защото това е добре за..

публикувано на 28.06.24 в 14:01

Верижна катастрофа затрудни трафика край Областната управа

3 коли се блъснаха във верижна катастрофа на „Шести септември“ до Областната управа в Пловдив.  Блъснали са се Шкода, Хонда и БМВ. Няма данни за сериозно пострадали хора, нанесени са щети по автомобилите. Движението в участъка е временно затруднено.

публикувано на 28.06.24 в 12:42