Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица е №1 в спорта на Пловдив за 2017

Женският волейболен клуб на Марица (Пловдив), който спечели Купата на България и стана първият женски волейболен клуб от България участник на Шампионската лига, беше избран за №1 в класацията Спортист №1 на Пловдив за 2017 година. За първи път в историята на класацията отбор спечели наградата за Спортист №1 на Пловдив.

На второ място завърши джудистът Янислав Герчев, който стана сребърен медалист на европейското първенство по джудо.

На третото място остана каратистът Иван Команов, който има трето място на СП в Румъния, а от снощи е световен вицешампион от СП в Русия.

Снимка

Ето Топ 10 на спортистите на Пловдив за 2017 година

1. ВК "Марица", ВК „Марица“ – жени, Волейбол

2. Янислав Герчев, СК „Арена спорт“, Джудо

3. Иван Команов, СК „Ронин“, Карате киокушин

4. Валери Димитров, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

5. Кристиан Василев, СК „Хеброс-гребане“, Гребане

6. Иванка Делева, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

7. Ангел Кодинов, СККК „Чипилски“, Кану-каяк

8. Георги Цонов, СКЛА „Ботев“, Лека атлетика

9. Димитър Кузманов, ТК „Локомотив“, Тенис

10. Христо Реков, СККК „Тракия“, Кану-каяк

Александра Начева е най-добрият млад спортен талант на Пловдив за 2017 година. Лекоатлетката заслужено се окичи с отличието, след като стана вицесветовна шампионка по лека атлетика в скока дължина на Мондиала до 18 години в Найроби, Кения. Тя завърши на 4-то място на Европейското първенство до 20 години в Гросето, Италия.

Втора завърши друга детото-чудо на леката атлетика Лиляна Георгиева, която завърши на второто място на Европейското първенство до 20 години в Гросето, Италия и шесто на Световното в Найроби, Кения на 1500 метра.

Трета завърши шахматистката Виктория Радева, която стана европейска шампионка до 16 години, европейска вицешампионка на рапид до 18 години и четвърта на СП по класически шах за девойки до 16 години.

Ето и топ 10 на най-добрите млади спортни таланти на Пловдив за 2017 година:

1. Александра Начева, СКЛА „Ботев“, Лека атлетика

2. Лиляна Георгиева, СКЛАТ „Тракия“, Лека атлетика

3. Виктория Радева, ШК „Локомотив 2000“, Шах

4. Иван Пановски, СК „Тракия спорт“, Сумо

5. Преслав Николов, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

6. Лилия Митрева, АСТК „Тракия“, Таекуон-до ITF

7. Ноел Николов, АСКК „Тракия“, Карате шинкиокушин

8. Галатея Герова, СКХГ „Тракия Елит“, Художествена гимнастика

9. ВК Виктория волей, ВК „Виктория волей“, Волейбол

10. Диана Петкова, ПК „Спринт“, Плуване

Награди получиха още баскетболните легенди Милко Арабаджийски за своята 60-годишнина, Цонка Вайсилова своята 50-а годишнина, както и тенис деятелката Дора Рангелова също за 50-ата си годишнина. Никола Николов – треньорът на великия ни гимнастик Стоян Делчев - пък получи награда по случай своята 75-а годишнина.

Футболните съдии Георги Кабаков и Мартин Маргаритов взеха награда за отличното си представяне в европейските клубни турнири.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00