Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5000 лева събра благотворителната вечер за децата на загинали пловдивски полицаи

Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“ в хотел „Марица“ снощи. Набраните средства бяха предадени днес  на представители на Областна дирекция на МВР-Пловдив. 
Паричната сума заедно с подаръчни пакети с лакомства, подготвени от спонсорите на благотворителната кауза, ще бъдат разпределени по равно и връчени на 20 деца до 18-годишна възраст, чиито родители са загинали или починали служители от системата на МВР в Пловдивска област. 
По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници като Никола Певичаров, Станимир Видев и на талантливата 12-годишната художничка Венета Павлова.
Купени бяха  футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратният олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов. 
Много от гостите - граждани и фирми - дариха парични суми. 
Две пловдивски певици – Веси Бонева и Елица Лалова, освен песните, подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които също бяха продадени. 
Останалите средства бяха събрани от дарителската кутия и детския коледен базар. 
Благородната кауза срещна подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на община Пловдив. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи.
Мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители на МВР в Пловдив“ бе инспирирано от участниците в празничната програма – 54 деца от различни музикални, танцови и арт школи в града. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Първи данни от черната кутия на разбилия се LZ-39

Първоначалните данни от разчитането на черната кутия сочат, че вероятната причина за катастрофата на 13 септември на учебно-бойния самолет "LZ-39 ZA Албатрос" е нисък полет преди вертикалното набиране на височина, съобщиха БНТ и bTV. Черната кутия бе изпратена за разчитане в Чехия, страната производител на самолета. Припомняме, че трагичният инцидент..

публикувано на 30.09.24 в 21:31

Маестро Манукян е задържан за длъжностно присвояване и пране на пари

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград  Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души.  Според държавното обвинение извършените престъпления са свързани..

публикувано на 30.09.24 в 16:32

12 загинали и над 100 ранени пешеходци в Пловдив от началото на годината

Над 440 са пътнотранспортните произшествия в Пловдивска област от началото на годината до днес, като загиналите са 40 души, а ранените са 540 – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив. Акцентът на полицейската акция, проведена в Пловдив от май до септември, е пешеходците и водачите на индивидуални превозни средства..

публикувано на 30.09.24 в 15:26

Бум на пияните, дрогираните и неправоспособните шофьори в Пазарджик

От началото на годината до края на август на територията на област Пазарджик са регистрирани общо 457 катастрофи, съобщи на пресконференция старши инспектор Христо Георгиев, началник на „Магистрална полиция“ в сектор „Пътна полиция“. Той уточни, че те са с 31 повече от миналата година. Тежките катастрофи са 174 или с три повече. Загиналите на пътя са..

публикувано на 30.09.24 в 14:11

Баща и син са в пловдивска болница след катастрофа в Борино

В Борино 54-годишен мъж се е ударил с автомобила си в електрически стълб и го е разцепил на две, съобщиха от полицията в Смолян.  При удара мъжът и неговият 19-годишен син, който е бил в колата, са пострадали и са откарани в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.  И двамата са с фрактури на основата на черепа и охлузни рани по главата, няма опасност за..

публикувано на 30.09.24 в 13:36