Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изключително BG председателство и ново начало

Изключително успешно eвропредседателство на България  и ново начало за страната ни прогнозира д-р Румен Стоилов. Предстоят  и положителни трансформации за Пловдив като духовен и културен център. Тези теми ще бъдат развити в негова лекция в неделя  в новото пространство на Културен център Тракарт на Главната улица в Пловдив.

 Д-р Стоилов  направи този анализ, на базата на астрологията и нумерология.  Според които, за България се отваря символно  т.н. Врата, чийто предишен портал на отваряне е  бил преди 10 600 години.

Промяната е започнала точно на Игнажден, когато Сатурн и Козирог са влезли в определен период.  А в деня на официалното откриване на българското европредседателство разположението на звездите  нумерологично го определят не просто като обикновено, и независещо с нищо от нас, а като възможност за силна изява, за лидерство и успех. 

Но за това е необходимо да се изчиства негативната енергия и хаоса, за да започне новия градеж.

Пловдив е град с мощна сила от древността до днес. Той  е един от петте свещени града с по седем хълма каквито са и Рим, Париж, Лисабон и Атина. 

Д-р Стоилов сравни Пловдив с човешки организъм, а седемте хълма като седемте чакри на човешкото тяло. Разкопаването на единия от тях Марково тепе, е като с операция да се премахне щитовидната жлеза. Но  така се е получило, че вместо да извадят очи с премахването на това тепе, са изписали вежди, защото така се е сбъднало пророчеството на Ванга, която е казала, че когато в центъра на Пловдив избликне извор, тогава нещата за Пловдив и България ще тръгнат да се оправят. А когато се разкопавало тепето, което е продължило три годин, на мястото е избликнал извор, който не сам могли да затворят седем месеца. 

Разбира се, това не означава, че новата реалност ни се дава отгоре, от само себе си, а  предполага участието на всеки един обикновен човек , на който медии и цялата машина на човешко моделиране му внушават, че е никой, че от него не зависи нищо. 

Точно обратното е. В сегашния момент на преобразуване на земята и на човешкото тяло и съзнание, всеки един човек, с начина, по който мисли и чувства, с начина, по който действа,или не действа, създава сила и хармония в себе си, или я търси, може да промени съдбата на своята страна или на света като цяло. С онази езотерична мисъл или  поговорка, че ако скъсате крилете на една пеперуда в Латинска Америка, може ураган да опустоши Европа. Т.е. малките промени в малкия човек, могат да дадат огромни промени в света. 

Това , което в момента се изисква от нас, е да повярваме в себе си,  да не бъдем стадо, и да не очакваме утре света да загине, а да вложим силите, обичта и уменията си в това, че вярваме в бъдещето си и малко около себе си да внасяме ред, спокойствие, хармония и вяра. 


Цялото интервю с д-р Румен Стоилов е в звуковия файл. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

обновено на 17.05.24 в 16:45

Заплатите в България настигат ръста на цените

Заплатите в България настигат ръста на цените, но това се дължи на факта, че догонваме инфлацията, а не защото българите са обеднели или са забогатели.  Това коментира икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за икономика и политика след като НСИ излязоха с анализ, според който у нас се наблюдава рекордно повишение на заплатите. Само за..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Децата трябва да се възпитават от цялото общество

Психологът Иван Игов коментира в предаването "Ден след ден" поведението на близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  "Тук не може да става дума за психопатно отклонение или социопатно поведение. Просто те са момчета, израснали в среда, в която насилието и дори човешкият живот..

публикувано на 16.05.24 в 15:04

Ваксината срещу коклюш е една от най-изследваните и е безопасна

Ваксините ли са единствения начин за спиране на увеличението на случаите на заболели от коклюш ? Темата в програма "Точно днес" коментираме с д-р Аспарух Илиев , ръководител на лабораторията в Берн и експерт по безопасност на ваксините. Д-р Илиев каза, че увеличението на случаите на коклюш е феномен, който наблюдаваме днес в цяла Европа.  "Има..

публикувано на 16.05.24 в 10:10

Университетите не могат сами да покрият по-високите заплати

Работещите във висшите учебни заведения заплашиха с ефективен протест на 20 май и символични действия на  празничния 24-ти. От служебното правителство заявиха, че ще предоставят 39 милиона лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав.  "Властимащите реагираха много бързо и дадоха индикации, че са готови на диалог и конкретни..

публикувано на 16.05.24 в 08:52