Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив победи с 3:0 Хебър

Локомотив (Пловдив) победи Хебър (Пазарджик) с 3:0 в контролна среща, играна на стадиона в Хисаря.

Възпитаниците на старши треньора Бруно Акрапович започнаха по-активно и поведоха още в 10-ата минута. Тогава Мохамед Муса открадна топката, и подаде на Филип Михалевич, който с прецизен удар откри резултата за 1:0. В 24-ата минута Димо Бакалов стреля, но защитник на Хебър изби топката. В 36-ата минута след пряк „черно-белите“ изпълниха последователно пряк свободен удар и корнер пред вратата на противника, но до гол не се стигна. Надмощието на локомотивци продължи и през втората част.

В 50-ата минута Симеон Райков стреля от пряк свободен удар, но топката бе избита. В 55-ата минута новото попълнение на „смърфовете“ Абделхаким Буна излезе сам срещу вратаря на Хебър, но стреля в тялото му. Две минути по-късно стражът на локомотивци Росен Андонов изби кълбото след шут на противников футболист. В 70-ата минута Веселин Марчев покачи на 2:0 с удар по диагонала. В 80-ата минута Веселин Марчев изпълни корнер, най-съобразителен се оказа Илия Джамов, който отблизо реализира за 3:0.

След края на мача наставникът на „черно-белите“ Бруно Акрапович обяви, че не смята да освобождава повече футболисти от отбора.

Локомотив: Пиргов, Муса, Везалов, Марков, Законов, Банович, Умарбаев, Бакалов, Торета, Кадриу, Михалевич (Андонов, Велковски, Джамов, Исуф, Главчев, Траянов, Ангелов, Буна, Райков 60 Хожабрапур Марчев, Аралица, Джамов)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жалба срещу поръчката за стадион "Локомотив"

Софийската компания "Билдком БГ“ е пуснала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу поръчката за завършването на стадион "Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС. Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, е поискала и временни мерки – спирането на..

публикувано на 02.07.24 в 18:04

Последни две контроли за Ботев

Ботев (Пловдив) ще изиграе и последните си две срещи от лятната подготовка при закрити врата. Причината е подготовката на „жълто-черните“ за предстоящия мач от първи квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор на 11 юли. Днес, 2 юли, Ботев ще срещне дублиращия тим на „канарчетата“ в учебна игра. Последната лятна проверка на състава на Душан..

публикувано на 02.07.24 в 18:01

Томова приключи участието си на Уимбълдън

Първата българска ракета при жените Виктория Томова приключи участието си на Откритото първенство на Великобритания. В мач от първия кръг родната представителка отстъпи с 1:2 сета на китайката Синю Уанг – 6:7(4), 6:3, 6:0. Мачът между двете продължи почти два астрономически часа, като бе прекъснат за кратко в първия сет заради дъжд. Уанг продължава..

публикувано на 02.07.24 в 17:57
Силвия Германова

Силвия Германова - сребърната баскетболистка от Москва 1980

Легендарната ни баскетболистка Силвия Германова е родена на 19.07.1959 година в град Гоце Делчев Германова е олимпийска вицешампионка от игрите в Москва през 1980 година. В спорта навлиза като лекоатлетка и се подготвя при треньора Митко Тодоров. През 1973 г. специалистът Христо Костов я привлича в баскетбола. До 1982 г. играе в пловдивския..

публикувано на 02.07.24 в 15:20

Младежки литературен клуб отваря врати през лятото

Лято на творчесто писане и въображение. В Младежки център Пловдив отваря врати литературен клуб „Калиопа“, чието първо издание ще се бъде на 6-и юли /събота/, от 14.00 часа, в зала „Метеора“. Клубът ще се събира всяка първа и трета събота на месеца. Заниманията ще се провеждат в два модула - един основен, в който гости ще бъдат признати..

обновено на 02.07.24 в 13:26