Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комунизмът трябва да се изучава, защото това е половината ни живот

23 години на сцената ще отбележат Мери Бойс Бенд на 27-ми януари в столичен клуб. Три песни на групата вече са в учебниците по Музика – „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“. 

Това е огромно признание за нас и огромна отговорност, каза пред Радио Пловдив Мери, която е убедена, че комунизмът трябва да се изучава, защото „това е половината ни живот".

 Според Мери признанието да бъдат изучавани от децата ги задължава да предлагат още по- качествена музика. Текстът в една песен е много важен за мен, той е водещият, оттам – нататък е мелодията, аранжиментът. Не случайно е казано, че в началото е словото. Когато имам послание, когато искам да кажа нещо на света се ражда нова песен. 

Непознатите улици са много по- интересни, защото иначе всичко би било твърде скучно. Светът е много интересен. Това е зареждащо. Мери организира за поредна година и Национален поетичен конкурс за деца „Непознати улици“. 

Рождения си ден Мери Бойс Бенд ще отпразнуват на 27-ми януари в София, а в  Пловдив ще гостуват в началото на лятото, когато ще свирят с Пловдивското музикално училище




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тържества за 10-годишнината на крепостта "Перистера"

В община  Пещера ще бъде отбелязана 10 годишнината от откриването на емблематичната за региона средновековна крепост „Перистера“.  Крепостта е уникална, с двете си кули, които едновременно са били и църкви. Като архитектура това я прави единствена в страната. „Перистера“ означава „Гълъбово гнездо“ и според археолозите  крепостта е изградена върху..

обновено на 07.06.24 в 11:23

Повече от 40 издателства ще има на Алеята на книгата

Литературни срещи с писатели, преводачи и художници.   Четения, премиери на книги, дискусии, изложби, концерти и творчески работилници.  Литературният фестивал „Пловдив чете“ е форум, който събира създателите на книги и читателите.  Фестивалната седмица „Пловдив чете 2024“ е част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Домакин е..

публикувано на 07.06.24 в 11:04

В "Срещите" - за креативността и успеха

По книгата на д-ра по психология Магдалена Герева "Воля за креативност" тази събота в "Срещите" си говорим за креативността, защото тя - креативността и творчеството движат живота. И още - защо е изключително потребно да стимулираме и развиваме креактивноста у себе си, ако искаме да сме успешни.

публикувано на 07.06.24 в 10:37

„Гледай Ти“ младежките театрални школи в Пловдив

В Пловдив започва второто издание на фестивала на пловдивските театрални школи „Гледай Ти“. Той ще продължи до събота и се организира от Театър „Хенд“ и Фондация „Ред Ноус“.  В двата фестивални дни младите актьори от 11-те пловдивски школи ще представят един пред друг своето творчество и постижения. А от 10-ти юни представленията в театър „Хенд“ са..

публикувано на 07.06.24 в 07:00

Изложба на фотографа Соня Станкова в Стария град

Известната фотографка Соня Станкова представя изложбата си „MIO TEMPO“ в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ към Градска художествена галерия в Стария град.  Експозицията е своеобразна ретроспекция на най-доброто в портретния жанр на нейното изкуство на обектива. Цикълът е заснет в средата на 80-те години на ХХ век, снимките са..

публикувано на 07.06.24 в 06:55