Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безбожник открадна 50 лева от храма в Ракитово и получи белезници

Мъж, който откраднал даренията в храм в Ракитово, е бил задържан от полицията – съобщават от пресцентъра на МВР в Пазарджик. 

36-годишният мъж е от Бяла Слатина. Той е арестуван непосредствено, след като извършил поредното си посегателство от кутиите за дарения в църквата. У него е открита сумата от 50 лева, които той извадил сръчно от кутиите, малко преди да бъде разкрит. 

Сигналът за посегателствата подал местен свещеник, който на няколко пъти забелязал мъж със съмнително поведение в храма. Случаят е поет от прокуратурата във Велинград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха Васил от Сопот за убийството на жена му

След кратко разследване,  68-годишният съпруг на откритата в Сопот мъртва жена днес бе арестуван, като заподозрян за нейното убийство.  Работното обвинение към него е за "причиняване на смърт по непредпазливост" - престъпление по чл. 122 ал. 1 от Наказателния кодекс. На 23 септември 2024 г., е бил получен сигнал на тел. 112 за това, че в . Сопот,..

публикувано на 24.09.24 в 19:16

Съгласуват проекта за Бетонен мост с НИНКН заради археологията

Проектът за бетонния мост и модернизацията на жп линията трябва да бъде съгласуван от НКЖИ с  Националния институт за недвижими културно наследство /НИНКН/ заради откритите това лято археологически находки, съобщи за Радио Пловдив археологът Стоилка Игнатова, която ръководеше комисията на Министерството на културата, инспектирала разкопките...

обновено на 24.09.24 в 17:05

Асен Василев и Йордан Иванов водят листите на ПП - ДБ в Пловдив и областта

Съпредседателят на ПП Асен Василев е начело на кандидатите за депутати на ПП- ДБ за Пловдив град . Той беше на същата позиция и на изборите през юни, отново води и листата на коалицията в Хасково. Досегашните депутати Стою Стоев, Катя Панева, Манол Пейков и още лица от общинските съветници на коалицията в Пловдив следват в подребата. Начело..

обновено на 24.09.24 в 17:03

Мечка излезе на пътя Борино - Девин

Мечка излезе на пътя Борино - Девин - за случката съобщи днес във Фейсбук бившият заместник-кмет на община Девин Владимир Солаков и публикува кратко видео от срещата с едрия бозайник. На видеото се вижда как, докато шофира в посока Борино, пред колата по пътното платно тича голяма мечка и след секунди се скрива в гората. Солаков е озаглавил..

публикувано на 24.09.24 в 15:31

Овладяха пожара в завода за хартия край Стамболийски

Овладян е пожарът в завода за хартия и целулоза край Стамболийски, съобщи за Радио Пловдив кметът на общината Петър Неделев. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски Около 10.30 ч. е получен сигнал, че машина на поточната линия в цеха за производство на хартия се е запалила. Пламъците бързо са овладени с помощта на 12 екипа от..

обновено на 24.09.24 в 15:29