Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има крематориум в Куклен

| обновено на 16.02.18 в 09:33

Фирмата, която искаше да изгради крематориум в Куклен, се отказва от това намерение. 

Обратът в проблемния казус идва след среща между представителите на инвестиционното предложение с Пловдивския митрополит Николай, кмета на общината Мария Белчева и областния управител Здравко Димитров. 

Инвеститорите вече са входирали в кметството заявление за отказ от проекта. 

Преди повече от година въпросната фирма поиска да изгради инсинератор за човешки тленни останки на територията на Куклен. 

Последва бурна обществена реакция и подписка, събрала недоволството на повече от 2 хиляди граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38

14 пияни и дрогирани шофьори са задържани през уикенда

14 шофьори, които са карали пияни или дрогирани, са заловени през уикенда в Пловдивски регион.  Осем от нарушенията били установени на територията на Пловдив, други две – в Асеновград и по едно в Хисаря и селата Войводиново, Калековец и Дъбене.   Над 3 промила алкохол и наличие на амфетамин в кръвта в Асеновград бил засечен 40-годишен шофьор. В..

публикувано на 28.05.24 в 13:20

Свързани новини

В този склад ще бъде инсинераторът

Куклен не иска инсинератор, защото хората не са наясно с ползите

Инвестиционното намерение на пловдивска фирма да направи инсинератор за изгаряне на човешки останки на територията на Куклен взриви общественото мнение в малката община.  Хората се обявиха категорично „против“ идеята, защото се опасяват от допълнително влошаване на въздуха, който дишат, и са готови на протести. Според инвеститора Петко Божков..

публикувано на 18.03.16 в 16:33

Куклен и Църквата протестираха срещу изграждането на крематориум

Жителите на Куклен са готови да блокират пътища, за да спрат изграждането на Крематориум в индустриалната част на града.  Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проекта, на който бе представен и докладът за въздействие върху околната среда. Близо 100 души недоволстваха по време на обсъждането, прекъсваха изказването на инвеститора..

обновено на 28.02.17 в 17:11

Куклен отново на протест срещу строежа на крематориум

Около 30 жителите на Куклен и Крумово излязоха на протест срещу готвения строеж на инсинератор на човешки тленни останки край града им. Въпреки това р азширеният експертен съвет към РИОСВ – Пловдив даде положително становище на инвеститорското намерение на пловдивска фирма да изгради крематориум на територията на община Куклен.  Осем от..

обновено на 23.08.17 в 16:11