Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарникари спасиха паднало в шахта куче

Пожарникарите  от противопожарния участък в Септември Венцислав Спасов, Запрян Пиперов и Светослав Димитров спасиха пандало в шахта куче. Изоставеното съоръжение се намира на площадката на вече нефункциониращия завод "Стоманени тръби". 
Спасителите успели да извадят животното невредимо. В 4-метровата шахта при него се спуснал с въже  Светослав Димитров, а колегите му по подсигурявали.
Венцислав Спасов и Запрян Пиперов добре познават тази шахта, тъй като миналата година също им се наложило да вядат попаднало там животно, поясняват от МВР в Пазарджик. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започват проучвания на некропола под Бетонния мост

Започва проучване на откритата археология под Бетонния мост, реши междуведомствената комисия, изпратена на място. Предстои на база на нейния доклад министърът на културата да разпореди продължаване на проучването и да формира екип от специалисти, които да работят на обекта.  Археологът Петър Зидаров, който бе на място от самото разкриване на..

публикувано на 08.07.24 в 13:08

Пожар изпепели 12 декара ниви край Оборище

Необезопасена стопанска техника причини пожар в зърнен блок край панагюрското село Оборище. 12 декара насаждания изгоряха в пламъците.  В хода на разследването е установено,  че огънят е тръгнал от неизправност при бораване с косачка в съседен блок. По случая се води досъдебно производство.  Възникналият пожар е повод от пожарната отново да..

публикувано на 08.07.24 в 12:43

Пак "препънаха" ремонта на кино "Космос"

Два дни преди да изтече срокът за подаване на оферти за обновяването на кино „Космос“ и постранството около него, обществената поръчка беше спряна. Първоначално процедурата беше стопирана на 11-ти юни заради жалба в КЗК. На 27-ми юни обаче Комисията отхвърли искането за спиране на поръчката, а община Пловдив удължи до 10-ти юли срокът за..

публикувано на 08.07.24 в 12:36

Делото срещу близнаците Динкови продължава на 10 септември

На 10 септември ще продължи гледането на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата година. Съдът реши братята на останат в ареста. На днешното заседание на Районния съд бяха изслушани експертизите на..

обновено на 08.07.24 в 11:28

Червен код за опасност от пожари

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. Предупреждението е заради продължаващото горещо и сухо време и обхваща и областите Пловдив и Пазарджик.  Червеният код показва, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване.  В Пловдивско вчера пожарникари гасиха..

публикувано на 08.07.24 в 08:26