Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават броя на подземните контейнери за смет в центъра на Пловдив

Обмислят нова организация на бул. "В. Априлов"

| обновено на 29.03.18 в 16:17

ДКЦ 6 в Пловдив да се премести в сградата на МБАЛ „Св. Мина“, а на неговото място да се построи многоетажен паркинг. Това решиха на днешната си сесия общинските съветници на Пловдив. ДКЦ-то ще се настани на първия и втория етаж в сградата на болницата, след като бъде направен ремонт на помещенията. 

Съветниците гласуваха също дарение в размер на 200 000 лв. за Арменското настоятелство. Със средствата ще се облагороди районът около арменската църква и училище, както и подходът към Небет тепе. 

Община Пловдив започва поставянето на подземни кофи за смет в централната градска част. Контейнерите се пазят в момента на склад на ОП „Чистота“ и ще бъдат поставени, след като специалисти определят местата им.

Предвижда се кофите да влизат около 1,60 м под земята. Първите контейнери ще се поставят на ул. „Отец Паисий“, чийто ремонт ще продължи още около 2 месеца. 

След това  ще бъдат монтирани на ул. „Христо Г. Данов“, пред Цар-Симеоновата градина откъм ул. „Гладстон“, в района на кино „Космос“. Целта е улиците да имат добър естетически вид. 

Занапред при всички строителни или ремонтни дейности в центъра общината предвижда поставянето на подземни кофи за смет, където е възможно. 

Обследваме възможността за нова организация по ремонтирания бул. "Васил Априлов", както и евентуални "зелени вълни", каза кметът Иван Тотев. Той сам призна, че е чакал твърде дълго на левия завой към ул. "Захари Стоянов" и "Гладстон". 

Тези светофари са задължителни и са поставени по изискванията на КАТ, поясни Тотев, като допълни, че общината планира да преасфалтира и бул. "Свобода" в посока МОЛ Пловдив. 
"Имаме доста подобрения за "зелени вълни", но ще се въведат, доколкото е възможно. Все пак трябва да се обслужват всички направления", обобщи кметът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министърът на културата уволни директора на Смолянския театър

Със заповед на Министъра на драмата Найден Тодоров директорът на Родопския театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност.  Заповедта влиза в сила от днес, съобщиха от  Министерството на културата. Името на Румен Бечев беше замесено в скандала "Разград" за фиктивни назначения, извършени от директора на ТМФЦ Левон..

публикувано на 04.10.24 в 16:54

Театърът в Пазарджик се разграничи от Петко Писков

Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година. Според културната институция той отказва да им върне договори и счетоводни документи. Това става ясно от официалното изявление на ръководството на Пазарджишкия театър по повод информацията за връзката на театъра с Петко Писков,..

публикувано на 04.10.24 в 16:32

Съдът отказа на Левон Манукян да намали гаранцията му от 50 000 лева

Пловдивският окръжен съд отказа да намали определената гаранция от 50 хиляди лева на обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери директор на театъра в Разград Левон Манукян.  Решението на магистратите е окончателно.   Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да..

публикувано на 04.10.24 в 15:58

Пловдив отпушва трафика с помощта на AI

С нова програма, която включва използването на изкуствен интелект, Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури бързо издаване на документи за пловдивчани. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гледа предложението на местната управа за кандидатстване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие –..

публикувано на 04.10.24 в 14:59
Снимката е илюстративна

Пожар пламна в необитаема къща в квартал Прослав

 Огънят, избухнал в двуетажната къща, вдигна по тревога 6 екипа на пловдивската пожарна. Огнената стихия вече е овладяна. Няма засегнати съседни къщи. Няма и пострадали хора. По време на гасителните дейности електрозахранването на ул. Христо Ясенов е било спряно, тъй като в района има множество кабели, обясниха от пловдивската пожарна...

публикувано на 04.10.24 в 14:52