Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община "Марица" спря поръчка за ремонт на улици и пътища

| обновено на 03.04.18 в 16:37

Община Марица прекрати обществена поръчка за ремонт на пътната мрежа на стойност 1 милион и 800 хиляди лева. Решението за спирането на търга е от 30- ти март. 

В мотивите на кмета Димитър Иванов за спиране на поръчката се казва, че при старта на процедурата са открити нарушения, които не могат да бъдат отстранени. Преценено е, че в документацията има неточности, липсва и информация за конкретни параметри, от които зависи изготвянето на офертите.

За нередностите около поръчката съобщи до медиите днес Сдружение "Бизнесът за Пловдив", което на 22-ри март в писмо до кмета на общината е поискало спиране на процедурата. 

В него се предупреждава, че изготвената от община Марица документация е непълна,  неточна и създава предпоставки за манипулация и избор на определена предварително фирма. 

Заради липсата на отговор от общинската управа на изпратено още на 22-ри март писмо, сдружението сигнализира медиите днес. 

Днес кметът на община "Марица" Димитър Иванов подчерта, че в най-добрия случай изпълнител се избира за 4 месеца.

 Хората с право недоволстват. Затова сме я пуснали тази поръчка, за избор на изпълнител, за да имаме три години напред избран изпълнител. При критични моменти, каквито са сега, да възложа на избрания изпълнител, който да отстрани нередностите по пътя. Поръчката е пусната на единични цени, и съм обвинен  от сдружение „Бизнесът за Пловдив“ в субективизъм. Не сме описали в кои села, а поръчката е за всички села. Сега за следващата поръчка ще опиша абсолютно всички улици във всяко едно населено място, както и общинските пътища. След консултация с екипа и юристите преценихме, обществената поръчка да не буди двусмислие. Решихме да пуснем обществената поръчка през следващата седмица, с конкретизирани улици във всички села. На 30 март с моя заповед, предната поръчка беше отменена. 

Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение "Бизнесът за Пловдив" заяви, че не са разследващ орган. Те искат да има прозрачност при обявяване на обществените поръчки. Сигнализират, когато видят, че условията не са справедливи. Вече общината решава какво да прави, ако не се съгласи, тогава дават публичност на случая и нека хората да преценят.

Интервюто с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов е в звуковия файл.  

Интервюто с Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение "Бизнесът за Пловдив" е в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Радио Пловдив поставя паметна плоча на благодетеля Владимир Сис

Радио Пловдив ще постави паметна плоча на чешкия журналист и общественик Владимир Сис на фасадата на сградата си .  Решението беше взето единодушно от общинските съветници с 43 гласа "за". Сградата на медията е построена със средства събрани и дарени от Владимир Сис, като първоначално в нея се е помещавал Домът на изкуствата и печата. Това се..

обновено на 04.07.24 в 11:31

С военно шествие Пловдивският гарнизон отбелязва празника си

Пловдивският гарнизон отбелязва днес своя празник – 4 юли. Това е денят, в който през 1913 година българската армия побеждава сръбската в битката при Криволак през Първата световна война.  Впоследствие датата е обявена за празник на Втора тракийска дивизия и подразделенията в състава ѝ. По повод празника от 20 ч. ще се състои традиционното..

публикувано на 04.07.24 в 10:47

Застраховат Пампоровата къща и още 70 общински имота

Половин година след пожара в Пампоровата къща общинските съветници дадоха разрешение тя и още над 70 общински имота да бъдат застраховани. Припомням, че пожарът беше в края на януари заради късо съединение на бойлер. По-късно беше обявена и обществена поръчка за избор на застраховател. Застраховани ще бъдат и още над 70 имота в ОИ Старинен..

публикувано на 04.07.24 в 10:20

Пампорово е домакин на форум за климатолечението

Научна конференция за климатолечението започва в Пампорово. Български и германски учени в областта на климатолечението участват в научна конференция, която се провежда от днес до събота в курорта Пампорово. Конференцията е на тема “Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе”.  Научната дискусия ще бъде открита с представяне на..

обновено на 04.07.24 в 09:58

ДГ "Мая" кандидатства с проект за енергийна ефективност

Детска градина „Мая“ в пловдивския район „Южен“ ще кандидатства за малко над половин милион лева по програмата за енергийна ефективност на общинските училища и детски градини. Това решиха единодушно общинските съветници.  Целта на проекта е значително намаляване на разходите за електричество и отопление в детското заведение. Сумата, за която ще..

публикувано на 04.07.24 в 09:58