Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу дупките по "Рогошко шосе" и "Марица - север"

Около 100 души блокираха „Рогошко шосе“ на кръстовището с бул. „Марица север“. Протестиращите, собственици и служители на фирми в района, настояват да бъде направен ремонт на отсечката на „Марица север“, която е в изключително лошо състояние. 

Автобусите от градския транспорт също не минават вече оттук, въпреки че до бившата им последна спирка, където е голямо предприятие за опаковки, разстоянието е близо километър и половина, оплакаха  се някои от събралите се. „Откакто по трасето се увеличи движението на големи камиони, положението е нетърпимо, тъй като очевидно пътят не е проектиран за такава тежка техника“, каза Иван Шпатов от фирма за таксиметрови превози. 

По думите му обещанието, което са получили от администрацията на район „Северен“ е, че тази година ще бъде направен проект за цялостен ремонт.

Блокдата на улицата продължи около 20 минути. Полицаи отбиваха движението още на кръстовището на моста „Адата“.

Протестът на работещите на Рогошко шосе е напълно основателен и Община Пловдив трябва спешно да направи ремонт на разбития пътен участък. Това заяви общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков, който се включи в протеста и разговаря с хората.

„През последните няколко години сме получавали множество сигнали за огромните дупки на тъй наречения булевард. Знаем за огромните неудобства и трудности за компаниите, които развиват бизнеса си там, както и за техните служители. Не е нормално хората да нямат достъп до работните си места и да се чудят как да стигнат до фирмите, защото улицата е непроходима“, каза Парасков.

По-късно от община Пловдив пуснаха съобщение, че  администрацията има сключен договор от края на месец март за проектиране на ремонта и реконструкцията на „Рогошко шосе“. Проектирането е разделено на два етапа. Първият включва основен ремонт на пътната артерия от моста на Адата до землището на град Пловдив. Дейностите предвиждат изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, озеленяване, велоалея и поставяне на нова тротоарна настилка.

Пътят ще бъде проектиран и изграден, така че да отговаря на изискванията за преминаване на интензивен трафик от тежкотоварни камиони. В този етап се предвижда ремонт и запазване на съществуващите габарити, както и реконструкция на отсечката от бул. "Марица Север".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Унищожиха 900 кокошки, болни от грип, в опитната база на Аграрния университет

След премахването на огнището на птичи грип в учебно-опитната база на Аграрния университет се предприемат и всички мерки за ограничаване на разпространението на болестта. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева след заседание на Областната епизоотична комисия, свикана във връзка с установеното от БАБХ огнище на  Инфлуенца..

публикувано на 17.10.24 в 16:54

Проверка на Сметната палата разкрива още проблеми в МК и театрите

Междинните резултати от проверката на Министерството на културата показват, че няма други държавни културни институти в областта на сценичните изкуства със съществени нарушения във фонд "Работна заплата", подобни на тези в театрите в Разград и Смолян. Установена е непълна информация във фонд "Работна заплата" в театъра в Пазарджик, която в момента..

публикувано на 17.10.24 в 16:43

Близки на починала след операция жена искат справедливост

Агенция "Медицински надзор“ вече проверява случая с починалата 44-годишна жена в пловдивската болница „Торакс“. До смъртта й се стигна след претърпяна рутинна операция за отстраняване на доброкачествен тумор. Приятели, близки и роднини пък се събраха днес на протест пред клиниката с искане за справедливост.  С плакати „Справедливост за Мария..

публикувано на 17.10.24 в 16:38

Туристите в Пловдив намаляват, но приходите от нощувки растат

Броят на туристите, посетили област Пловдив  през август,  е намалял с 2.2 % в сравнение със същия месец миналата година.  В нощувките също има спад от 4 %. Това сочат данните на Регионалното статистическо бюро - юг.  Въпреки намалелия брой на туристите в Пловдив и областта, приходите от нощувките на туристи са се увеличили с 10.4 % в..

публикувано на 17.10.24 в 14:44

За да получите съобщение за тест на BG-Alert, настройте си телефона!

Голяма част от пловдивчани не са получили съобщение от системата BG-Alert по време на днешния тест. Оказва се, че проблемът не е в системата, а заради това, че телефоните на повечето хора не са настроени да участват в теста.   Според съветника на министъра на вътрешните работи Николай Николов, който е и бивш началник на Главна дирекция..

публикувано на 17.10.24 в 14:35