Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит рожден ден на Марин Бакалов

Легендата на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов празнува рожден ден днес. Халфът е възпитаник на школата на „канарчетата“. Започва да играе в представителния отбор още в юношеска възраст, а първи треньор му е Александър Бахчеванджиев.

Той е шампион на България с ЦСКА, вицешампион, бронзов медалист и носител на Купата на България с Ботев (Пловдив). Играл е още н Спартак (Пловдив), Марица (Пловдив) и в португалския Шавеш.

Рекордьор е по изиграни мачове в „А“ група – 454 мача и 69 гола.

За „А“ националния отбор на България има 3 мача, за олимпийския национален отбор („Б“ националния) има 10 мача и 1 гол, за младежкия национален отбор има 19 мача с 1 гол и за юношеския национален отбор има 2 мача.

Обявен е за Футболист № 1 на Пловдив за 1991 година. През 1985 година е удостоен със званието „Майстор на спорта“. През сезона 1991/92 г. печели купата за индивидуално спортсменство.

В кариерата си на треньор е ръководил Ботев (Пловдив), Черноморец (Бургас), Спартак (Пловдив).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пореден крах за Локомотив!

ЦСКА 1948 победи Локомотив(Пловдив) като гост с 2:0 и нанесе тежък удар по наставника на смърфовете Любослав Пенев. В 4-ата минута Евгений Сердюк навлезе в наказателното поле, но там Хорхе Сегура успя с шпагат да изчисти топката. Главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка, но веднага след това се поправи и вдигна ръката си за засада, за която..

публикувано на 19.09.24 в 19:09

Ясен е първиятсъперник на БК Локомотив Пловдив

Вече е ясна програмата за предстоящия сезон 2024/2025 в Българската баскетболна лига (ББЛ), в която ще участва и мъжкият отбор на Локомотив Пловдив. Както и миналата година, черно-белите ще се подвизават в "А" група, зона Юг. Мачовете стартират в началото на октомври, а в първия кръг Локомотив Пловдив ще се изправи срещу тима на Златоград, който е..

публикувано на 19.09.24 в 18:01
Ивелин Попов

Ивелин Попов наказан за мача с "Арда"

Капитанът на "Ботев " (Пловдив) Ивелин Попов ще пропусне гостуването на "Арда" в Кърджали от 9 кръг на Първа лига. Опитният футболист бе наказан от ДК на БФС за 1 мач и с глоба от 300 лева заради червения картон при победата срещу "Берое" с 1:0 в Стара Загора. Двубоят в Кърджали е от 20:00 часа в понеделник. Клубът пък е глобен с общо 1300 лева заради..

публикувано на 18.09.24 в 13:34
Гришо и Ноле в

Гришо и Ноле сътвориха невиждано шоу в "Арена София"

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха незабравимо шоу пред 12 500 зрители в "Арена София" снощи. Двамата се изправиха един срещу друг в демонстративен двубой. Победата грабна българинът с 6:4, 2:6, 10:6. Феновете се насладиха на тенис от най-високо ниво. Не лисваха и забавни моменти и много усмивки по трибуните. В залата бяха легендарните..

публикувано на 18.09.24 в 07:20
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51