Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновената улица "Йосиф Шнитер", довършват "Шести септември" в началото на м. май

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха изцяло обновената улица „Йосиф Шнитер“, която се намира в супер центъра на града. 

За подмяната на подземните комуникации, ремонт на паважната настилка, ремонт и разширяване на тротоарите и ново улично осветление са вложени около 50 000 лв., обясни Стаменов.
 Ремонтът е извършен заедно с ЕВН, които са прекарали парно и след това са възстановили настилката с паваж. След обновяването на тротоарите са посадени и нови фиданки на мястото на изсечените изгнили дървета. 
„Като гледам тези хубави тротоари, спешно ще трябва да сложим антипаркинг колчета, защото още довечера колите ще „накацат“ отгоре“, коментира Тотев. 

Пред завършване е ремонтът на бул. „Шести септември“, вероятно до началото на май всички дейности ще приключат, прогнозира кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Тротоарните настилки са готови, положен е първият слой асфалт на велоалеите, работи се усилено и на кръговото кръстовище, допълни той. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил „Опел“ с 57-годишен мъж зад волана навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек..

публикувано на 02.07.24 в 09:55

Отличават най - добрите хора в Пловдив

Кметът Костадин Димитров ще отличи добрите хора от тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.  Номинациите са в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.  Инициативата се провежа за 14-ти път и се организира от  Асоциацията на хората с редки болести, Професионалната гимназия..

публикувано на 02.07.24 в 08:35

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурните обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Щрихи от миналото на Пазарджик в изложбата „Градски бит“

В Регионалния исторически музей в Пазарджик се открива изложбата "Градски бит", която представя миналото на града от Освобождението на България до промените през 1944 година.  Този период от новата ни история е представен чрез снимки, документи, илюстративни табла и вещи, включени са също гоблен и картини на пазарджишки художници. Изложбата..

обновено на 02.07.24 в 08:26