Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят дебютната стихосбирка на Александър Иванов

Премиера на дебютната стихосбирка на Александър Иванов „Изживей ме“ ще се състои по време на майското четене на онлайн списанието "Нова Асоциална Поезия" в Пловдив. 

Представянето й е тази вечер в галерия "Упарк" в Пловдив. 

"Изживей ме" до болка, до смърт, до край, с такава любов, в която и умирането е невъзможно, с такава любов, от която изход няма. Защото тя съществува и отвъд смъртта, която е просто миг във вечното ѝ царство."   Ива Спиридонова, издател

Организаторите пишат още: Елате да вдигнем заедно една майска революция на тъгата с много поезия и музика. Ще ви разкажем и покажем обичането до смърт, любовта като вечност, изгарянето в нея и от нея. Не бързайте да си тръгвате след излезлия на сцената последен автор, защото ще продължим, заедно с напредването на нощта, с един разкошен музикален сет на легендарните Depeche Mode, селектиран от haDJiSmion (Симеон Аспарухов) в една по-различна обстановка, предразполагаща да превърнем комуникацията в приятелство.

Редакторски екип на "Нова Асоциална Поезия": Божидар Пангелов, Ивона Иванова, Ива Спиридонова, Стефан Вангелов, Васил Прасков, Александър Арнаудов, Габриела Балева

Четенето е на 25 май в Upark gallery от 19:30 часа с вход свободен.

Тръгваме от "Революция на тъгата" и четем заедно със Симеон Аспарухов списанието "Нова Асоциална Поезия". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Програма „Читалища“ на Община Хисаря финансира пет проекта

В навечерието на празника на духовността - 24 май, пет читалища от община Хисаря ще получат средства по програмата за финансиране на проектни предложения за 2024 година. Това съобщи заместник-кметът Таня Марковска и разказа повече за проектите и дейностите, които ще бъдат подпомогнати. Литературният конкурс „Отечество, не си ли достойно за..

публикувано на 23.05.24 в 09:52

С две представления празнуват "Шарж"

Две представления с вход свободен са предвидили младите актьори и ръководители на Театрална къща "Шарж", за да отпразнуват своя четвърти рожден ден. Захарина Тонева и Георги Димов ръководят две групи - една за деца и друга за тийнейджъри, а отскоро Театрална къща "Шарж" има и своя редовният курс по Импровизационни умения.  Първата пиеса част от..

публикувано на 22.05.24 в 14:02

Великите европейци - Джефри Чосър

Като споменах прочутата древна обител в Кентърбъри, накъдето през една луда пролет се отправят героите на Джефри Чосър – ето и малко исторически и географски бележки за онова време и място. След битката при Хейстингс през ХІ век норманите на Вилхелм - или Уйлям - Завоевателят превземат Англия. Тук те се смесват с датските викинги,..

публикувано на 22.05.24 в 10:10

Веселин Куртев се завръща в галерия "Савов" с нова изложба

Художникът Веселин Куртев открива изложба рисунки в галерия „Савов“ от 18:30 ч. Тя носи името „Зарвъщане“ и се състои от 25 изчистени и концентрирани картини. Те разделени в три цикъла. Един от циклите е повлиян от албума на музиканта Теодосий Спасов „Рибите се моят за дъжд“. Рисунките са рисувани през последните 2 години.  Изложбата „Завръщане“..

публикувано на 22.05.24 в 07:22

Връчват наградите "Пловдив" за принос в изкуството и културата

Церемонията е от 18,30 ч. в Драматичния театър.  Призът се връчва в 12 категории в различни сфери на културата и изкуството.  Традиционно престижното отличие се връчва в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Началото е поставено през далечната 1969..

обновено на 22.05.24 в 06:55