Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват празниците на Хисаря

Колонадата в Хисаря

С изложба започват празниците на град Хисаря, съобщиха от общинската администрация. 

Десет художници от Хисаря ще наредят свои картини в Туристическия информационен център в своята обща художествена експозиция днес от 11 часа. На следващия ден ще се съберат автори от Хисаря, Карлово и Панагюрище в малката зала на читалището, за да участват в литературния салон. 

Откриването на празниците на града ще стане на 6 юни в летния театър, когато талантливите деца на Хисаря ще изнесат концерт  под наслов „Златните песни от Златния Орфей.” 

Три дни ще продължи Балканският шампионат по фолклор „Жива вода”, който ще събере от 7 юни стотици изпълнители от цялата страна и чужбина.  

Колонадата е мястото, където децата всяка година по време на празниците на града рисуват. Този път това ще стане на 9 юни в 10 часа, а вечерта от 18 часа ще дефилират участниците в „Жива вода”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Официално: Общината потвърди, че пускат движението по „Модър-Царевец“ днес

Движението по новопостроения подлез „Модър-Царевец“ в пловдивския район „Западен“ ще бъде пуснато официално в 14 часа днес .  Това съобщиха от Община Пловдив и уточниха, че церемонията по откриването ще се състои на кръстовището на улиците „Колхида“ и „Модър“, от страната на район „Южен“. Очаква се да бъде въведена временна организация на..

обновено на 07.06.24 в 10:06

Фестивал на ароматите и вкусната храна в Брезово

Брезово е домакин на първия по рода си фестивал на ароматите и вкусната храна.  Събитието започва с бизнес форум с участието на земеделски производители на био продукти – плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни деликатеси, маслодайни култури, вино и мед.  Ще бъде представена и марката „Био Брезово“ за най-висок стандарт и гарант..

публикувано на 07.06.24 в 07:06

Отново блокада на Подбалканския път при Калофер

Продължават протестите на животновъдите от района на Карлово и Калофер. И днес те ще блокират за час Подбалканския път от западния вход на Калофер. Палатковият лагер също остава.  Блокадата ще започне в 9 часа, а полиция ще отбива трафика през града.  Животновъдите протестират с искане за достатъчно площи в Национален парк „Централен Балкан“,..

обновено на 07.06.24 в 06:46

Риба на фурна е разболяла децата от "Радост"

Има отклонения от нормите при пробите на храната и посудата, взети от  пловдивската детска градина "Радост" заради сигнал със  съмнения за взрив от хранително заболяване през миналата седмица, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните след извършена проверка в градината и фирмата, приготвила храната. 8 от общо 90 изхранени на 30 май деца  са..

публикувано на 06.06.24 в 21:21

Верижна катастрофа задръсти Околовръстното шосе

Верижна катастрофа е станала на Околовръстното шосе край Пловдив, на моста на Марица. Там две коли последователно са се блъснали в камион, уточниха от полицията.  Най-вероятната причина е неспазена дистанция и превишена скорост. Въпреки удара и смачканите автомобили, няма пострадали, произшествието се обработва по административен ред. Образувало се..

обновено на 06.06.24 в 16:13