Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Диварова декодира гените на Словото в „Алтер его“

| обновено на 16.06.18 в 12:20

Изключително интересна тема ще бъде в епицентъра на „Алтер его“ тази събота! 

В седмицата, когато Пловдив чете, ще говорим за Словото, за дълбоката структура на българския език, за неговата изконност, за кодовете, които го отключват и за  мисията му да пренася информация, важна за нашата народопсихология. Събеседник по темата ще бъде поетесата Елена Диварова – творческа натура, която членува в СБП, СБЖ, Дружеството на пловдивските писатели и др. На радио-хоризонта се очертава сериозно интервю със съществени послания – нещо, което е в духа на нашето радио шоу, още повече, след като е съпътствано от много сатирични вероятности и хумористични внезапности. Например, в римувания седмичен обзор ще звучат иронични дитирамби за родните управници, за опозицията, за Доналд Тръмп, за международното положение и, разбира се, за кравата Пенка, която вдигна на крак целия Европейски съюз. Освен това очаквйте и втория поетичен сблъсък между лиричнната душа на водещия и неговото сатирично алтер его. В духа на Световното първенство по футбол междинният резултат до момента е 1:0 за лиричната хипостаза на Петкраски. За кого ще гласува журито в лицето на Елена Диварова? Ще разберете това, ако ни слушате в определеното за целта време.

За сведение: „Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч., повтаря се в неделя от 6.00 ч., а след това се качва в сайта на Радио Пловдив, където на практика „звучи“ постоянно и повсеместно. Стига да сте си платили тока, таксата за Интернет и да имате желание да се забавлявате умно с нас.

Апропо, според известна врачка, разпространите ли в социалните мрежи линк към нашето предаване,  ще получите повишение в службата. Ако шефът ви се побърка. (Това беше шегичка, но знае ли човек кога шегата се превръща в истина?)

„Алтер его“ – слушайте ни, без да сте послушни!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БФС със солидна глоба за Локомотив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията след 33-ия кръг на efbet Лига.  ЦСКА и Локомотив Пловдив ще плащат най-големите глоби от по 4300 лева. Левски е глобен с 3300.  Решения  -  2 0 . 05 .2024 г. 33-ти кръг ППЛ С предупреждения – 25 състезатели Със спиране от състезателни   права..

публикувано на 20.05.24 в 18:05

Крумовград ще играе в ''Коматево'' и през следващия сезон

ФК Крумовград е постигнал разбирателство с ръководството на Ботев (Пловдив) и през следващия сезон отборът отново ще домакинства на базата на „канарчетата“ в квартал Коматево. „Скъпи крумовградчани, Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 20.05.24 в 17:58

“Последното цвете” на Щерион Пилидов цъфти и след 10 години

 На 19.05.2024г. в предаването “Споделено” гостува Щерион Пилидов. Той е един от младите и много талантливи музиканти и композитори в България. Познат е на широката публика от големите сцени, защото партнира на редица родни звезди като дует Ритон, Поли Генова, Тони, Авеню, Деси Добрева.  Тази натоварена програма не му позволява да се..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Ботев започва селекцията за Лига Европа

Ботев (Пловдив) започва селекцията си за следващия шампионат и участието си в Лига Европа с френски защитник. Това е 25-годишният Тадее Калеба, който за последон е играл в словенския Табор (Сезана). Той играе в центъра на отбраната, където титуляри през изминалия сезон бяха Антоан Конте и Йонас Там. Преди това Калеба е играл в Примаверата на Италия за..

публикувано на 18.05.24 в 18:08

Радио Пловдив ще предава мача Локомотив (Пд)- Левски

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в среща от първата шестица на efbet Лига. Мачът на „Лаута“ започва в 20:15ч. и противопоставя съответно петия и четвъртия във временното класиране. Двубоят ще бъде ръководен от Валентин Железов. Колкото до значимостта на двубоя, той придоби съвсем различен вид след успеха на Ботев (Пловдив) в..

публикувано на 18.05.24 в 17:01