Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха Иванка Ройдова в съдебната зала

Съдебният състав измени условната и присъда с ефективна от 3 г. затвор

| обновено на 26.06.18 в 13:58

Иванка Ройдова от Брани поле, която днес  обжалваше присъдата си пред Апелативния съд, бе арестувана в съдебната зала. 

Това стана след като съдебният състав измени условната и присъда от 3 г. затвор в ефективна и разпореди да бъде отведена в ареста. 

Иванка Ройдова бе призната за виновна като поръчител на отвличането на собствения си брат, неговото убийство а също и ликвидирането на своите племенници и техните семейства. 

Поводът е бил борба за предполагаемо голямо наследство от Америка, което Иванка Ройдова е искала само за себе си. 

Случаят бе разкрит, след като вербуваният от нея уж наемен убиец се оказа полицай под прикритие. 

Апелативните магистрати отчетоха, че Ройдова е извършила седем отделни престъпления спрямо най-близките си родственици.  Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие  лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в гр. Пловдив.

 Заплатила му е предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Тези факти, според съда, налагат условната присъда да бъде заменена с ефективна. 

  Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Върховния касационен съд.

Адвокатът на Ройдова Йордан Дафчев каза за Радио Пловдив, че ще обжалват присъдата. Имаме различен прочит на ситуацията. Според нас няма неопровержими доказателства, които да потвърдят вината на Ройдова. Моята подзащитна също се смята за невинна, каза Дафчев. 

По думите му тя е била шокирана от решението на съда да бъде задържана. Дафчев нарече това решение грубо нарушение на НПК, защото текст в него определя задържане на осъден, само ако той с поведението си дава основание да се смята, че може да се укрие.

Разговора на Елена Крушкова с Йордан Дафчев можете да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

С около 200 км/ч. се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.   Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

обновено на 14.05.24 в 13:10

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

обновено на 14.05.24 в 13:06

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47