Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нищо ново и интересно няма във "Визията за България" на БСП

БСП излиза с проект "Визия за България", което според партията е алтернатива за страната ни. Отмяна на плоския данък, отваряне на въпроса за приемане на еврото и повече държава в икономиката са част от предложенията. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова подчерта, че не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата. 

Възможна ли е нова визия със стари идеи, коментира PR-експертът Нидал Алгафари.

Нищо ново и интересно не стои зад тези думи, защото идеите вече са предлагани преди това в най-различни варианти. Има някои неща, които ме притесниха - например, че те ще комуникират с народа си. Така може да говори английската кралица, иначе не върви, посочи PR-експертът. 

Отдавна, на няколко пъти имаха възможност да отменят плоския данък, но не го направиха. Ако сега го направят, пак ще ни изстрелят в сивата икономика, смята Алгафари.

Според него няма вътрешна борба в БСП. Събира се една голяма група, започват да пишат, после съкращават и така се стига до стари идеи, облечени в хубави думи. Няма конкретика, а само "ще" говорене

Това може да се случи, само ако имат абсолютното мнозинство в парламента и подкрепата на целия народ. 

Нидал Алгафари отново подчерта, че има много голяма разлика в желанията и реализацията им. 

Хората винаги са склонни да им вярват, защото са мечти и те са склонни да им вярват. Лошото е, че често остават само мечти, посочи PR-експертът.

Първо БСП сама трябва да се промени, за да има промяна и навън. Липсва нещо, което липсва изобщо на левите партии в България - няма оратор, който да излезе и да говори пред хората, качен на буре, както са правели някога идеалистите в заводите и при земеделците. Да имаш вътрешното убеждение, че си прав и така да убедиш хората. 

Липсва им комуникацията с хората след изборите. Не можеш да се страхуваш, че ще си изцапаш скъпите обувки, като влезеш в мините в Бобовдол, или да идеш при хора с 200 лв. пенсия с кола за 200 000 евро и да им обясняваш: "Изберете ме, няма да крада, защото съм богат", подчерта PR-експертът. 

Цялото интервю с Нидал Алгафари е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Инициативи като "14 века България в Европа" ни обединяват

Генералните директори на БНР, БТА и БНТ Милен Митев, Кирил Вълчев и Емил Кошлуков представиха съвместната инициатива "14 века България в Европа".  Не само патриотизмът е във фокуса на инициативата. Искаме да се фокусираме върху събития от българската история, за които се знае малко. Ние сме призвани да разкажем истината за събитията, обясни в..

обновено на 20.05.24 в 16:38

Учен от Пловдив с рекорден брой награди “Питагор”

Проф. Д-р Милен И. Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив - бе отличен за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. Престижната награда..

публикувано на 20.05.24 в 16:26

Дъждовното и хладно време разваля вкуса на плодовете

Имат ли основание за безпокойство фермерите след дъжовете през последните дни коментира в програма "Ден след ден" доц. Калинка Кузмова, която е агрометеоролог в Аграрния университет в Пловдив. "По принцип влагата е критична в периода около цъвтеж. Така че за зърнено-житните култури, тя е изключително необходима,  защото пшеницата би трябвало да е..

публикувано на 20.05.24 в 15:47
Пламен Ненов (вляво) и Атанас Пеканов.

Заетостта е разпределена неравномерно в регионите

По-таргетирани регионални политики за справяне с дисбалансите на регионите в България. Това е една от препоръките на изследването на Съвета за икономически анализи (СИА) "Мултипликаторите на работните места в България", изготвено от доц. Пламен Ненов, секретар на Съвета и Рада Павлова, младши сътрудник в него, което беше представено днес в..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

Не очаквам сериозно увеличение на цената за тока

Не очаквам сериозно увеличение на цената на тока от 1 юли за битовите потребители. Това коментира Калоян Стайков , главен икономист в Института за енергиен мениджмънт, по повод излязлата информация, че токът ще поскъпне с 30%, тъй като АЕЦ – Козлодуй е подал заявление за увеличение на тарифите за бита с толкова. Според него увеличението..

публикувано на 20.05.24 в 10:35