Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над четвърт милион лева са щетите от последния порой в Неделино

Щетите от последния порой в община Неделино надхвърлят 250 000 лв. по предварителни сметки, съобщи кметът на общината Боян Кехайов. 

Има пропаднал път, който заплашва да откъсне от света квартал на село Гърнати, много компрометирани пътин настилки, както и 2 активизирани свлачища в рамките на града. Общинска комисия вече описва щетите.

Заради свлачището, което затрупа покрива на къща в Неделино, има опасност 10 души да останат на улицата. Това разказа пред Радио Пловдив Ружен Беширов, един от собствениците на двуфамилната къща на ул. „Шина Андреева“, върху която вчера следобед се изсипа голямо количество земна маса. 
Ружен Беширов уточни, че сега 6-членното му семейство живее в друг свой имот наблизо, тъй като има реална опасност второ свлачище да събори къщата.

На този етап няма да кандидатстваме за общинско жилище, добави собственикът на пострадалата къща.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха новата учебна година в ПУ "П. Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ откри официално академичната  учебна година. На церемонията в спортната зала на университета на бул. „България“ присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, представители на общинската и областната администрации и много студенти.  Над 4300 са първокурсниците, които ще се..

публикувано на 01.10.24 в 12:57

Пробно е-таксуване ще има в още една линия на градския транспорт в Пловдив

Общината води разговори за въвеждане на системата за електронно таксуване и във втора пилотна линия от градския транспорт. Преговорите се водят с втория основен превозвач с  повече линии  в града.  Според директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги  Стоилов системата за електронно таксуване продължава да се..

публикувано на 01.10.24 в 12:51

Търговците на радиоактивния америций остават окончателно в ареста

Пловдивският Апелативен съд потвърди постоянното задържане в ареста на тримата мъже, които бяха уличени в опит за продажба на радиоактивния елемент америйций.  При задържането им на няколко места бяха открити  общо 81 броя плочки от опасния изотоп. Магистратите прецениха, че има реална опасност задържаните да се укрият или да извършат друго..

публикувано на 01.10.24 в 12:23

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53