Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Бачев стана татко, Академик е на турнир в Румъния

С още едно ново попълнение се сдоби баскетболното семейство на Академик Бултекс 99. Капитанът на пловдивския баскетболен тим Васил Бачев стана татко, след като прекрасната му съпруга Анна го дари със син. Малкият Пламен проплака за пръв път в клиника „Селена“ и има мерки на баскетболист – 54 сантиметра и 4.450 килограма. Да са живи и здрави Васко, Анна и малкият Пламен, за който грижи ще полагат и щастливите дядо и баба – клубният президент Васил Врачев и съпругата му Катя!

В същото време стана ясно, че Академик Бултекс 99 ще играе на приятелски турнир в Букурещ с участието на три румънски отбора. Надпреварата ще се проведе в събота и неделя, а освен домакина Динамо (Букурещ), в нея ще мерят сили още тимовете на Питещ и Крайова. Турнирът ще се проведе в зала „Динамо“, която има капацитет от 2500 места.

Пловдивският баскетболен тим ще изиграе две срещи, като в първата ще излезе срещу Динамо (Букурещ), а в неделя ще спори с Крайова, след което се прибира в Пловдив.

До момента отборът на старши треньора Дарко Костич е изиграл две контроли, като и в двете записа победи – срещу сръбския Пирот в Пловдив и срещу Берое в Стара Загора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04

Ботев с последна контрола

Ботев (Пловдив) ще изиграе тази вечер последната си контрола от лятната подготовка. Двубоят е срещу Крумовград и ще се състои на стадион “Христо Ботев”. Срещата ще бъде с начален час 21:00, какъвто е и часът на първия мач с Марибор. “Жълто-черните” взеха решение да не правят представяне на отбора пред своите фенове и двубоят е закрит за привърженици..

публикувано на 03.07.24 в 18:00

Ботев пусна допълнителни билети за мача с Марибор

От днес започва продажбата на билети за трибуна Север (Сектор D) на стадион “Христо Ботев“ за мача от първи квалификационен кръг на Лига Европа между Ботев и Марибор. Пропуските са на цена от 20 лв., а двубоят е на 11 юли от 21 часа, съобщиха от клуба. Привържениците могат да закупят своите пропуски онлайн на kolezha.bg и на касите на стадион “Христо..

публикувано на 03.07.24 в 17:56
Стоян Гунчев

Стоян Гунчев - олимпийски вицешампион от Москва 1980

Легендата на българския волейбол Стоян Гунчев е р оден на 11 февруари 1958 г.одина в град Стамболийски. Стоян Генчев е олимпийски вицешампион по волейбол от Москва през 1980 година. Отборът се класира и на олимпийска квалификация в Барселона през януари 1984 година и взема квота за Олимпиадата в Лос Анджелис, През 1978 година дебютира на Световното..

публикувано на 03.07.24 в 15:04

Жалба срещу поръчката за стадион "Локомотив"

Софийската компания "Билдком БГ“ е пуснала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу поръчката за завършването на стадион "Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС. Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, е поискала и временни мерки – спирането на..

публикувано на 02.07.24 в 18:04