Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев разби с 4:1 ЦСКА 1948 и е на осминафинал за Купата

Ботев (Пловдив) се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като се наложи с категоричното 4:1 над ЦСКА 1948. "Жълто-черните" отстраниха без особени затруднения втородивизионния столичен тим на старта на тазгодишното си участие в надпреварата на националния стадион "Васил Левски" в София.

Точни за "канарчетата" бяха Серкан Юсеин, два пъти Лъчезар Балтанов и Стивън Петков, а почетния гол за "червените" бе дело на Андон Гущеров.

Ботев поведе още в 3-ата минута, когато след комбинация с Кристиан Добрев Тодор Неделев изведе Серкан Юсеин на стрелкова позиция в наказателното поле и младежкият национал изпрати топката в долния десен ъгъл за 0:1.

Четвърт час по-късно домакините изравниха, след като отбраната на пловдивчани остави Андон Гущеров да стреля необезпокояван в долния ляв ъгъл на Иван Чворович за 1:1.

Тодор Неделев можеше да върне аванса на Ботев в 31-ата и 41-ата минути, но ударите му профучаха на сантиметри от целта.

"Жълто-черните" все пак успяха да се оттеглят на полувремето в позицията на водещи в резултата след попадение на Лъчезар Балтанов в 44-ата минута. Халфът на "канарчетата" засече с глава прецизно центриране от фаул на Неделев за 1:2.

Балтанов реализира отново с глава втория си гол в мача в 67-ата минута, като този път асистенцията бе на Антонио Вутов за 1:3.

Крайното 1:4 оформи Стивън Петков две минути по-късно. Голмайсторът на Ботев разстреля вратаря на ЦСКА след ново извеждащо подаване на Вутов.

Резултати от останалите мачове днес: Арда - Черно море 0:1, Несебър - Лудогорец 1:3, Локомотив (ГО) - Дунав 1:1*, Черноморец (Балчик) - Ботев (Враца) 1:0.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жребий за купата на България

Стана ясен жребият за два кръга в турнира за Купата на България. Във втория предварителен кръг отборът на Марица (Пловдив) ще срещне втородивизионния Беласица (Петрич). В 1/16-финалите Ботев (Пловдив) ще гостува на победителя от двойката Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник). Локомотив (Пловдив) ще има визита на победителя от сблъсъка Черноморец..

публикувано на 24.09.24 в 18:01

Локомотив остана без ръководство!

ПФК Локомотив Пловдив излезе с изключително важно официално съобщение. Ето какво написаха от "Лаута": Уважаеми локомотивци, С оглед насъбралото се напрежение и представянето на отбора в последните няколко седмици, всички членове от борда на директорите на ПФК Локомотив Пловдив решиха да подадат днес своите оставки. Решението им е окончателно. В..

публикувано на 24.09.24 в 11:46

Неприятна загуба на Ботев Пловдив

Отборът на Арда се наложи с 1:0 над Ботев (Пловдив) у дома в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига.  "Канарчетата" бяха по-добрият отбор почти през целия мач, но домакините се възползваха от груба грешка на Йонас Там и Иван Тилев реализира победния гол в мача в 59-ата минута. Това се оказа и единственият точен удар на Арда през целия двубой. Ботев..

публикувано на 23.09.24 в 23:31

Локомотив въведе 8-часов работен ден за треньорите в клуба

Ръководството на Локомотив Пловдив въвежда осемчасов работен ден за треньорите в клуба. Щабът, начело с бившия национален селекционер Любослав Пенев, знае за това още от 10 септември. "По повод днешните информации, появили се в медиите, желаем да внесем уточнение. Въвеждането на 8-часов работен ден важи само и единствено за треньорския щаб на..

публикувано на 23.09.24 в 17:56

Пазарджишки мажоретки станаха световни шампионки в Кейптаун

Пазарджишкият мажоретен състав "Мистерия" стана световен шампион в категория Дефиле пом пон на първенството в Кейптаун, съобщиха от Общински детски комплекс - Пазарджик, от който е част и отбора.  Ръководител на възрастова група сеньорки, спечелили приза, е Вергиния Нешева.  Освен първото място в посочената категория, мажоретният състав е спечелил..

публикувано на 23.09.24 в 13:12