Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневният център за деца с увреждания в Асеновград вече има дом

Приключи ремонтът на сградата на бившия дом за сираци "Таню войвода" в Асеновград, където ще се настани Дневният център за деца с увреждания. Вложените средства са в размер на 100 хиляди лева по оперативна програма "Региони в растеж", съобщи кметът на общината Емил Караиванов. По думите му преместването на Дневния център ще осигури по-добри условия и по-качествена услуга, както и разширяване на дейността.

Центърът ще се разположи на целия първи етаж на сградата, където са обособени специализирани кабинети, зали за индивидуални и групови занимания, помещения за почивка. Поръчано е и специализирано оборудване за рехабилитацията на децата с увреждания.

Община Асеновград предвижда ремонт и на втория етаж на сградата, където да бъде изграден Дневен център за младежи с увреждания. За реконструкцията са осигурени 100 хиляди лева бюджетни средства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Комисия от БАН ще посети откритите находки под Бетонния мост

В понеделник се очаква комисия от експерти от Националния археологически институт с музей към БАН да посети на място новооткритите находки в района на жп линиите под Бетонния мост в Пловдив.  Специалистите трябва да определят периметъра и срока на проучване на находките, които по предварителни данни са част от римски гроб със зидове...

публикувано на 05.07.24 в 10:32

Грешното преброяване е лишило ДПС от един общински мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Кметът даде месец на пловдивските превозвачи "да влязат в час"

Транспортните фирми в Пловдив имат едномесечен срок да оборудват автобусите с климатици и да започнат да изпълняват курсовете си редовно. В противен случай общината ще прекрати договорите си с тях. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че днес е изпратено писменно уведомление до тях с ултиматума.  Проблемите с градския..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Откриват ново модерно общежитие за пловдивските затворници

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие ново затворническо общежитие към затвора в Пловдив.  Капацитетът на новото съоръжение е до 130 души. Има и ново преходно отделение за затворници, на които им предстои освобождаване.  Идейният проект предвижда и реконструкция на съществуващи сгради на територията на затворническото общежитие от..

обновено на 05.07.24 в 08:53

Обновяват ВиК мрежата в три хисарски села

Започва реконструкцията на водопроводната мрежа в хисарските села Старосел, Кръстевич и  Беловица.   Предстои полагане на нова и реконструкция на стара водопроводна мрежа по улиците, по които е необходимо и ще се подменят сградните водопроводни отклонения.   Проектът се реализира по Програма за развитие на селските райони, а общата му..

обновено на 05.07.24 в 08:53