Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Иван Тотев лети за Леуварден, за да приеме домакинството на Пловдив- ЕСК

Посланикът на Кралство Нидерладия Беа тен Тъшър бе на посещение днес в Пловдив и се срещна с кмета Иван Тотев. 

Двамата обсъдиха подготовката на Пловдив за европейска столица на културата. 

Следващата седмица Иван Тотев ще посети холандския град Леуварден, който заедно с малтийската столица Валета, е тазгодишна културна столица, за да приеме домакинството на Пловдив догодина.

„Желанието ми е да изградим един своеобразен мост между България и Нидерландия“, каза по време на срещата Беа Тен Тъшър.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Първи данни от черната кутия на разбилия се LZ-39

Първоначалните данни от разчитането на черната кутия сочат, че вероятната причина за катастрофата на 13 септември на учебно-бойния самолет "LZ-39 ZA Албатрос" е нисък полет преди вертикалното набиране на височина, съобщиха БНТ и bTV. Черната кутия бе изпратена за разчитане в Чехия, страната производител на самолета. Припомняме, че трагичният инцидент..

публикувано на 30.09.24 в 21:31

Маестро Манукян е задържан за длъжностно присвояване и пране на пари

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград  Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души.  Според държавното обвинение извършените престъпления са свързани..

публикувано на 30.09.24 в 16:32

12 загинали и над 100 ранени пешеходци в Пловдив от началото на годината

Над 440 са пътнотранспортните произшествия в Пловдивска област от началото на годината до днес, като загиналите са 40 души, а ранените са 540 – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция" в Пловдив. Акцентът на полицейската акция, проведена в Пловдив от май до септември, е пешеходците и водачите на индивидуални превозни средства..

публикувано на 30.09.24 в 15:26

Бум на пияните, дрогираните и неправоспособните шофьори в Пазарджик

От началото на годината до края на август на територията на област Пазарджик са регистрирани общо 457 катастрофи, съобщи на пресконференция старши инспектор Христо Георгиев, началник на „Магистрална полиция“ в сектор „Пътна полиция“. Той уточни, че те са с 31 повече от миналата година. Тежките катастрофи са 174 или с три повече. Загиналите на пътя са..

публикувано на 30.09.24 в 14:11

Баща и син са в пловдивска болница след катастрофа в Борино

В Борино 54-годишен мъж се е ударил с автомобила си в електрически стълб и го е разцепил на две, съобщиха от полицията в Смолян.  При удара мъжът и неговият 19-годишен син, който е бил в колата, са пострадали и са откарани в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.  И двамата са с фрактури на основата на черепа и охлузни рани по главата, няма опасност за..

публикувано на 30.09.24 в 13:36