Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без сделка с реститутите нови плочки в частния имот на площада няма да има

| обновено на 19.11.18 в 12:26

Община Пловдив подготвя заповед за достъп до частния имот на площад „Централен“, за да ремонтира подлеза на ул. „Гладстон“. По закон за важни инфраструктурни дейности като ремонта на съоръжението имаме право да влезем в имота. След дейностите той се превежда в състоянието, което е бил, обясни кметът Иван Тотев.

В края на миналата седмица 1 от 40-те наследници отново е поискал цена от 1 млн.лв. за имота с площ от 286 квадратни метра до Пощата. Община Пловдив е склонна да плати цената, определена от лицензиран оценител, която е по- ниска от поисканата, заяви Тотев. 

Затова ще се наложи още един кръг преговори с наследниците, обясни градоначалникът. Той бе категоричен, че общината няма да разреши каквото и да е строителство върху частния имот.

Кметът уточни, че преговорите няма да забавят ремонта на целия площад. „Най-рано през март догодина ще се полагат новите плочки, така че до тогава трябва да сме стигнали до споразумение с наследниците“, заяви Тотев.

Паралелно текат и дела между реститутите и общината за отчуждаване или други варианти за придобиване на собствеността върху частния терен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Комисия от БАН ще посети откритите находки под Бетонния мост

В понеделник се очаква комисия от експерти от Националния археологически институт с музей към БАН да посети на място новооткритите находки в района на жп линиите под Бетонния мост в Пловдив.  Специалистите трябва да определят периметъра и срока на проучване на находките, които по предварителни данни са част от римски гроб със зидове...

обновено на 05.07.24 в 13:29

В Стамболийски питат защо обвиняема е главен секретар в областната управа

Кметът на община Стамболийски и общински съветници от коалиция „Алтернатива за гражданите“, ПП-ДБ, ПП „Възраждане“  се възмутиха от назначаването на бившата заместник-кметица на общината Теодора Денева за главен секретар на Пловдивска област. Документът е публикуван на фейсбук страницата на кмета Неделев. Мараджиев с обвинение за престъпление..

обновено на 05.07.24 в 13:29

В Сопот подменят уличното осветление с пари от ПВУ

Одобрен е проектът на Община Сопот за реконструкция и модернизация на уличното осветление. Той е на стойност малко над 590 хиляди лева и се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост.   Ще бъдат подменени всички енергоемки улични лампи с модерни, ефективни светодиодни осветители, с които да се намали консумацията на ел...

публикувано на 05.07.24 в 13:27

И в село Червен е въведен воден режим

Асеновградското село Червен минава на воден режим. Причината е намален дебит във водоизточника. От днес селото ще бъде „на сухо“ от 10 до 17 часа и от 22 до 6 сутринта. От ВиК предупреждават, че при задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим. Припомням, че от началото на юли на воден режим са и други асеновградски села -..

публикувано на 05.07.24 в 13:21

Правосъдният министър откри модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла за..

публикувано на 05.07.24 в 12:53