Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

Равносметки , планове , обещания ....всичко изброено предстои през Декември ! Приемайки заниманията за задължения , отнемаме сами от удоволствието и възможността , да ни се случи красива изненада ! Нарочни или не , предварителните настройки не са най-доброто , което можем да направим за себе си и близките ! 

В неделното утро  попадаме  в един различен свят ! Един свят , в който можем да избираме ролите , които играем , а тази игра неусетно постила пред нас необятните  възможности  на личноста ни – често рамкирана , възпирана , ограничавана .  

В далечната вече 1966 г , българският учен , психолог и педагог проф. д-р Георги Лозанов създава и ръководи , в продължение на 20 години ,  Държавен научноизследователски институт по сугестология, който достига 100 служители щатен персонал и който успява да снабди с най-модерната за времето електрофизиологична лаборатория.

Сугестологията е концепция за внушението, която създателят й  Георги Лозанов, определя като наука за внушението и за разкриване всестранни резерви на личността. За сугестопедията и приложението и в образованието в България , разговаряме с Ина Петкова – сугестопед и преподавател по английски език .

Какви са целите , които  трябва да си поставим за 2019  ,  разглежда „Шейкър Диагноза“ . 

Астро прогноза за декември -  традиционно със Стефи Недевска и колегата Дора Башакова , както и много полезни  от „ Мултивитамин“ ! 

От 7 до 10 в "Шейкър" по Радио Пловдив ! 

Водещ - Дарина Иванова 


Още от категорията

Нигерийският защитник Джуниор Пуис започна в "Локомотив"

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) започна подготовката си за първата си официална среща за 2023 година. Първенството на Първа лига се подновява този уикенд, като “черно-белите” се изправят срещу Ботев (Враца) в неделя от 16:45 часа. В днешната тренировка на отбора се включи и Джуниор Пиус. Централният защитник е роден в Лагос, Нигерия...

публикувано на 06.02.23 в 18:00

Георги Титюков за спорта и нещата от живота

В неделния следобед на пети февруари и в първия час на предаването Клуб "Неделя" специален гост на колегата Диян Никифоров бе г-н Георги Титюков- заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив.  Пред микрофона на радио Пловдив той даде отговори на запитвания свързани с последните новости от света на спорта в нашия..

публикувано на 06.02.23 в 17:30
Михаил Прокопиев

"Ботев" се раздели с Михаил Прокопиев

Михаил Прокопиев вече не е футболист на Ботев (Пловдив).  Клубът и играчът, по взаимно съгласие, решиха да прекратят договора, поради лични причини на футболиста. 20-годишният полузащитник не успя да спечели доверието на треньорското ръководство на "канарчетата". Той е възпитаник на футболната школа на Зенит (Санкт Петербург). След това играе във ФК..

публикувано на 06.02.23 в 15:42

Феновете на "Ботев" и Локо готвят обсада на Общинския съвет

Феновете на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив" обявиха, че ще излязат пред Общинския съвет по врече на сесията този четвъртък. Тя започва в 09:00 часа, а ултрасите нна двата тима започват обсадата час по-рано. "Жълто-черните" искат пълно завършване на стадион "Христо Ботев" с козирка и поправяне на некачественото изпълнение за сметка на строителя...

публикувано на 06.02.23 в 14:21

Астрологични констелации и разходки с Кремена Радулова

Астрологът Кремена Радулова е родом от Русе, понястоящем живее и работи в София. Над 30 години тя изучава астрология и се занимава с тази древна наука. Малко повече от 10 години, води свои групи по астрология, преподава и развива метода „Астрологични констелации“. Смесването на астрологията с психотерапията е добър и в същото време забавен..

обновено на 06.02.23 в 13:37