Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна изложба се открива в Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“

Коледна изложба ще се открие в Изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов“. Традиционно  тя се открива в навечерието на празниците и в нея участват пловдивски художници. 

Участници в изложбата : Вълчан Петров, Матей Матеев, Михаела Иванова, Емилия Арабаджиева, Румен Жеков, Снежана Фурнаджиева, Данчо Григоров, Ели Станчева, Елица Гигова, Борис Богданов, Димитър Добрев, Диана Папазова, Илия Янакиев, Христо Жеков, Полина Станчева, Христо Бозуков, Илиян Колев, Николай Балдев.

Откриването е в 17 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оповестиха номинираните за награда "Христо Г. Данов"

Министерството на културата обяви на официалната си страница в интернет номинациите за Националната награда „Христо Г. Данов”. Тържествената церемония по връчването на отличията ще се състои в петък от 17 ч. в двора на къщата музей на „Христо Г. Данов” в Стария град на Пловдив. Номинирани за Националната награда „Христо Г. Данов“ за принос в..

публикувано на 05.06.24 в 15:22

Турски художници представят изложба в галерия "Аспект"

Изложба живопис на Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу представя галерия Аспект. Дългогодишното присъствие на двамата обичани от пловдивчани артисти, ги е направило разпознаваеми и очаквани, заради тяхната атрактивност и пърформанските на живо, които представят по време на откриването. Настоящата изложба включва картини, създадени от..

публикувано на 05.06.24 в 08:21

Красимира Стоянова и Людмил Ангелов с концерт в Пловдив

„Гласът - Страдивариус“ световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера, излиза пред публика  заедно с популярния на петте континента пианист Людмил Ангелов в Епископската базилика в Пловдив. Двамата знаменити артисти пристигат тук непосредствено след своя изява в Милано, за да участват в ХV-то юбилейно..

публикувано на 05.06.24 в 08:21

Лидия Симеонова и Никола Колев с изложбата "Динамика"

Галерия „Готи“ в Пловдив представя новата изложба „Динамика“ на творците: Никола Колев - скулптура и Лидия Симеонова - живопис. Експозицията съчетава в динамичен танц характерния пластичен изказ на Никола с колоритния емоционален свят на дамата творец.  Всеки един от авторите е известен с разпознаваем и характерен стил. Те имат богати..

публикувано на 05.06.24 в 08:05

Предстои "Музикално пътешествие" 2

С камерният концерт "Музикално пътешествие" 2, Сдружение "Изкуство във времето" приключва своя четвърти творчески сезон. Образователният концерт се осъществява с помощта на Община Пловдив и със съдействието на СУ "Христо Г. Данов", в чийто салон за изкуство ще се проведе, на 5 юни (сряда).  "Ще посетим много държави, за да се срещнем със..

обновено на 04.06.24 в 14:21