Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 000 брандирани шалове и одеала ще топлят зрителите на откриването на "Пловдив 2019"

| обновено на 03.12.18 в 15:23

Уникална заря ще е кулминацията на откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата-2019. Програмата на 12-ти януари започва в 19 часа и ще продължи един час, а на сцената ще излязат над 1500 участници. 

Теодосий Спасов и Валя Балканска ще се включат с изпълнения на живо. Входът за откриващото събитие е безплатен, а в зоната за зрители ще се раздават над 20 000 брандирани шалове и одеала. 


Програмата за откриващия уикенд ще започне още в петък и ще продължи до неделя. От Фондация „Пловдив-2019“ съобщиха, че са предвидени редица събития, включително изложби и прояви за децата. Предвидена е и специална програма в квартал „Капана“ с множество концерти и сцени на открито.


От 27 декември се затваря за движение средната част на бул."Цар Борис Трети Обединител" за изграждане на сцената-кула за откриващото събитие. За облекчаване на трафика са осигурени обходи, отваря се за движение и връзката от Понеделник пазара към тунела, а кръстовището на Паталогична бременност ще продължи да работи. 


Централният булевард ще бъде изцяло отворен за движение седмица след официалното откриване, заради необходимо време за демонтирането на сцената, каза кметът Иван Тотев.


Продължава набирането на доброволци – не само за откриващото събитие, но и за проявите през цялата година. Желаещите могат да се записват на страницата на Фондация „Пловдив-2019“. 

Ентусиазмът е много голям. Имаме доброволци от Япония и Холандия, обясни Франц Кадири от неправителствената организация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Открива се фестивалът "Летерапопули"

Пилотното издание на фестивала за световна литература „Летерапопули“ стартира в Пловдив. До 7 октомври на емблематични за Старинен Пловдив пространства и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ пловдивчачни ще момгат да се срещнат със съвременни писатели от цял свят.  Първи гости на тазгодишното есенно издание ще бъдат Хосе Мануел Фахардо – Португалия,..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Карлово почита с изложба Евлогий и Христо Георгиеви

Община Карлово и Историческият музей организират изложбата „Евлогий и Христо Георгиеви – големите дарители на България“. Откриването е на 3 октомври 2024 г. от 17.00 часа в Историческия музей. В 10 пана, разположени в банери експозицията представя основни моменти от живота, стопанската, обществената и благотворителната им дейност. Акцент в изложбата..

обновено на 03.10.24 в 07:11

Отваря Есенен Базар "Капана"

"Есенен Базар 'Капана 2024" се открива днес на мостово съоръжение над ул. „Гладстон“ . И тази година проявата ще продължи 4 дни, до неделя.  Над 100 занаятчии показват своите изделия в сферата на натуралната козметика, лимитирани серии дрехи, бижута, аксесоари, свещи и др.  В първия ден на базар „Капана“ ще има и отворен урок по суинг танци. Ще..

обновено на 03.10.24 в 07:11

Община "Марица" получи 4 мил. лева за път до завод за авточасти

Държавата ще финансира изграждането на нова пътна връзка в община Марица. На днешното си заседание правителството отпусна 3 919 000 лева от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за път до завод за производство на автомобилни част от "Зиес Юръп".  Инвестицията по проекта е в размер на над 18 млн. лв. и се предвижда разкриването на 101..

публикувано на 02.10.24 в 16:52