Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падналата в шахта жена е със счупен крак, фирмата вини крадци за инцидента

| обновено на 12.12.18 в 15:14

С тежка фрактура на бедрото е възрастната жена, паднала снощи в необезопасена шахта в Пловдив. Предстои и́ операция в Спешното отделение в Университетска болница „Свети Георги“. 


От фирма „Европейски пътища“ изказват своето съжаление към пострадалата жена и поднасят своите извинения към гражданите. Компанията уверява, че ще предприеме допълнителни мерки за обезопасяване на ремонтните участъци, след инцидента на ул. „Стойчо Мушанов“.


От фирмата в специално прессъобщение обявиха, че след ремонта върху шахтата е било поставено обезопасително съоръжение. По-късно обаче капакът е бил откраднат и така шахтата зейнала – предполагат от фирмата.

СнимкаПроверка на Радио Пловдив на мястото установи, че почти всички шахти, с изключение на една, вече са обезопасени с тежки метални капаци. 

Единствената останала е последна от канализационните шахти обаче все така зее отворена. Тя е с диаметър над половин метър и дълбока около два метра. 

СнимкаМинаващите коли очевидно я забелязват късно, защото едва на метри преди дупката рязко намалят скоростта и внимателно я заобикалят. 

Снимка

Когато се струпат повече от една в противоположните посоки, се налага изчакване заради сложната маневра по тясната улица. 

Живеещи по ул. "Стойчо Мушанов" обаче негодуват, че ремонта се проточва вече няколко месеца и носи постоянен рис от инциденти, особено нощем, когато практически няма никаква видимост за дебнещите капани. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нов опит за довършване на Зоологическата градина в Пловдив

Софийската фирма ще работи по техническото задание за довършването на пловдивската зоологическа градина, ако няма обжалване на обществената поръчка от друг кандидат пред Комисията за защита на конкуренцията. Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов вече е подписал решението на комисията, класирала на първо място фирма „Екотийм“..

публикувано на 24.06.24 в 14:37

24 часови дежурства срещу палене на боклуци разпореди община Пловдив

24 часови съвместни дежурства срещу пожари и незаконното палене на отпадъци стартират в Пловдив.  Това стана ясно след оперативка в Община Пловдив, в която се включиха представители на „Пожарната“, районните кметства, Общинска охрана, Пловдивски общински инспекторат, "Чистота“ и „Градини и паркове“. В интервю за Радио Пловдив ресорният..

публикувано на 24.06.24 в 14:25

Започва делото за убийството от ревност в с. Болярци

След продължило една година разследване, пловдивската прокуратура предаде на съд извършителя на жестокото убийство в с. Болярци.  На 19 юни миналата година при яростен скандал 20-годишният Стойчо Асенов закла с нож втория мъж на напусналата го доскоро негова жена. На съд отива и негов съсед, който при сбиването между двете ромски фамилии е ранил..

публикувано на 24.06.24 в 14:18

Издирват мъж за кражба на документи и пари

На 11 юни т.г. в Четвърто РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от млад пловдивчанин, който около 9 ч. установил, че от панорамна площадка над Тунела - север на бул. „Цар Борис III Обединител“ му е открадната раница с мобилен телефон, лична карта, банкова карта и около 850 лева.  При осъществените до момента оперативни  действия са събрани..

публикувано на 24.06.24 в 13:57

Мъжът, подпалил пожара край Стрелча, варил компоти на двора

Установен е причинителя на пожара в стрелчанското село Свобода. Това е собственик на имот в землището, който също е изгорял в разбушувалото се бедствие. То е възникнало първо в жилище на изхода от село Свобода по посока към съседното Попинци. Пожарът бързо се прехвърлил и в съседния имот, където обхванал необитаема къща, собственост на 59-годишна..

публикувано на 24.06.24 в 13:03

Свързани новини

Възрастна жена падна в опасна шахта

75-годишна жена падна в шахта на ул. "Стойчо Мушанов" 75 в Пловдив.  Пострадалата е откарана за преглед в болница.  Сигналът за инцидента е подаден минути преди 18 часа. По първоначални данни шахтата не е била обезопасена, уточняват от полицията.  На мястото са пристигнали екипи на Четвърто районно управление, пожарната и "Спешна помощ".  Извършен е..

публикувано на 11.12.18 в 20:31